Readspeaker

Valikkonäyttö

Neuvolakäynnit

Neuvolakäynnit

Neuvolakäynnit - web-sisältö

Äitiysneuvolassa raskautta seuraavat lääkäri ja terveydenhoitaja. Ensimmäinen neuvolakäynti on raskausviikolla 7–11, jotta seuranta- ja seulontatutkimukset voidaan suunnitella oikeaan ajankohtaan. Tämän jälkeen käyntejä on aluksi 4–6 viikon välein, lasketun ajan lähestyessä tiheämmin. Tarvittaessa äiti lähetetään lisätutkimuksiin ja seurantaan Taysiin.

Ensikäynnillä neuvolassa selvitetään äidin yleinen terveydentila, aiempien raskauksien ja synnytysten kulku sekä perheen yleiset elintavat. Lisäksi tutkitaan äidin veriryhmä ja veriryhmävasta-aineet, pieni verenkuva sekä syfiliksen, B-hepatiitin ja hivin vasta-aineet. Tarpeen mukaan tehdään muita laboratoriotutkimuksia.

Lasta odottavia informoidaan vapaaehtoisista sikiön seulontatutkimuksista. Tavallisin niistä on kaiku- eli ultraäänitutkimus, jossa käy yli 95 prosenttia odottavista äideistä.

2.0 Hiusviivaerotin


Neuvolakäynnit - Taysin ja neuvolan yhteistyö - web-sisältö

Taysin ja neuvolan yhteistyö

Neuvola ja Tays toimivat tiiviissä yhteistyössä. Neuvola lähettää äidin tarvittaessa Taysiin tutkimuksiin ja hoitoon, ja Taysin potilaskertomusmerkinnät välittyvät takaisin neuvolaan, ellei äiti tätä erityisesti kiellä.

Toisinaan raskausongelmia hoidetaan yhteistyössä siten, että Taysissa määritetään hoitolinjat ja neuvolassa toteutetaan ainakin osa tarpeellisesta seurannasta.

Äitiysneuvoloiden yhteystiedot ja palvelut

2.0 Hiusviivaerotin


Neuvolakäynnit - muualla verkossa - nosto

Muualla verkossa

Tietoa neuvolaseurannasta

Digitaalinen asiointi

Ohjeita ja suosituksia