Readspeaker

Perehdytys

Perehdytys

Perehdytys

Pirkanmaan hyvinvointialueella haluamme panostaa hyvään perehdytykseen. Laadukkaalla perehdytyksellä vahvistamme henkilöstön hyvinvointia, osaamista ja turvallisuutta. Perehdytyksen tavoitteena on positiivinen työntekijäkokemus, ja että sinä uutena työntekijänä koet olosi tervetulleeksi ja tärkeäksi osaksi työyhteisöä saaden kaikki tarvittavat tiedot ja tuen työssä onnistumiseen.

Vuosien 2023–2025 aikana koko Pirkanmaan hyvinvointialueella otetaan asteittain käyttöön sähköinen Intro-perehdytysjärjestelmä, joka toimii perehdytyksen tukena auttaen jäsentämään perehdytyksen toteuttamista. Pirkanmaan hyvinvointialueella perehdytys tapahtuu "ihmiseltä ihmiselle", inhimillisyys ja digitalisaatio yhdessä mahdollistavat laadukkaan, monipuolisen ja työntekijälähtöisen perehdytyksen.

Perehdytys on keskeinen osa onnistunutta rekrytointia ja se linkittyy osaksi osaamisesi kehittämistä. Kehityskeskusteluissa arvioidaan jatkossa haluasi ja kykyäsi kehittyä ammatillisesti, perehdytysprosessi voidaan ottaa myöhemmin mukaan tulevien osaamistarpeidesi ja urapolkusuunnitelmiesi avuksi. Perehdytysprosessi kokonaisuutena kattaa laajasti sekä uuden työntekijän perehdytyksen että koko työntekijän elinkaaren.