Readspeaker

Vierailu vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä

Vierailu vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä

Vierailu vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä

Yksikössä ei ole erityisiä vierailuaikoja vaan toivomme, että vanhemmat viettävät mahdollisimman paljon aikaa yhdessä lapsensa kanssa ja osallistuvat hoitoon. Myös sisarukset, isovanhemmat tai muut läheiset voivat vierailla osastolla. Vieraita toivotaan olevan korkeintaan kaksi kerrallaan. Perheen ulkopuoliset vierailut on syytä ajoittaa klo 15-21 väliselle ajalle, jolloin osastolla on rauhallisempaa.

Vastasyntyneiden infektioherkkyyden takia yksikössä ei voi vierailla sairaana. Päällysvaatteet voi jättää hissiaulan lukittavaan kaappiin tai viedä potilashuoneen naulakkoon tai kaappiin. Suojavaatetusta ei tarvita. Halutessanne voitte käyttää sisäkenkiä. Infektioiden ehkäisemiseksi kädet tulee pestä ja desinfioida osastolle tullessa, potilashuoneisiin mennessä sekä aina ennen ja jälkeen hoitotoimien. Infektioepidemioiden aikana voidaan vierailurajoituksia tiukentamaan.

Lääkärinkierto tapahtuu potilashuoneissa aamupäivän aikana. Lääkärinkierron ja toimenpiteiden ajaksi vieraita yleensä pyydetään poistumaan potilashuoneista tietosuojan takia.

Osaston tiloissa saa käyttää kännyköitä, tabletteja ym., mutta etäisyys lääkintälaitteisiin tulee olla vähintään 1,5 metriä.

Potilaista annetaan tietoja vain vanhemmille tai heidän luvallaan heidän nimeämilleen henkilöille. Vanhemmat voivat tiedustella lapsensa vointiin ja hoitoon liittyviä asioita henkilökunnalta ympäri vuorokauden tai sopia henkilökohtaisen keskusteluajan hoidosta vastaavan lääkärin kanssa.

Vastasyntyneiden tehohoitoyksikkö - linkki