Readspeaker

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Tutkimme, hoidamme ja kuntoutamme Taysissa tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavia potilaita. Vastaamme myös tapaturmien aiheuttamien vammojen tutkimuksesta ja hoidosta. Leikkaushoidon lisäksi potilaita hoidetaan lääkkein sekä fysio- ja toimintaterapian avulla.

Tays Keskussairaalaan on keskitetty tapaturmissa ja onnettomuuksissa vammautuneiden potilaiden välittömästi tehtävä hoito. Meille lähetetään hoitoarvioon kiireetöntä hoitoa tarvitsevia potilaita perusterveydenhuollosta sekä alue- ja keskussairaaloista, jos hoito edellyttää yliopistosairaalatason asiantuntijaosaamista.

Taysissa hoidettavia tuki- ja liikuntaelinsairauksia ovat muun muassa

• luunmurtumat

• pehmytkudosvammat ja -tulehdukset

• hermo-, verisuoni- ja jännevammat

• amputoidun raajan tai sen osan takaisinistutus

• paleltuma- ja palovammat

• ihon ja pehmytkudosten tapaturmavammat

• luu-, side- ja tukikudoskasvaimet

• selkäongelmat

• nivelsairaudet

Suurin osa potilaistamme tarvitsee leikkaushoitoa. Leikkauksista puolet tehdään päivystystoimintana – tällaisia tilanteita ovat muun muassa luunmurtumat, pehmytkudosvammat ja tulehdukset. Potilas saa kutsun ennalta suunniteltuun leikkaukseen yleensä tukirangan ja nivelsairauksien hoidossa.

Osastolla hoidetaan pääsääntöisesti leikkauspotilaita. Osastohoitojakson aikana tehdään kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksia. Potilas voi saada myös esimerkiksi kipsin, lastan tai tukisiteen hoidoksi leikattuun niveleen tai raajan. Osastohoito kestää yleensä 1–5 vuorokautta.

Suurin yksittäinen potilasryhmä osastolla ovat lonkkansa tapaturmaisesti murtaneet vanhukset. Tämä vamma vaatii aina leikkaushoitoa.

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joiden sairaus tai vaiva ei vaadi välittömästi tehtävää hoitoa. Hoitoon hakeudutaan lähetteellä. Saat lähetteen esimerkiksi omalääkäriltä terveyskeskuksesta tai työterveyslääkäriltä. Sinut voidaan lähettää hoitoarvioon myös toisesta sairaalasta tai työterveyshuollosta. Poliklinikkakäynnillä voidaan täydentävänä tutkimuksena tehdä esimerkiksi röntgen-, tietokone- tai magneettikuvaus.

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Toimi näin

Sinut kutsutaan hoitoon tai tutkimuksiin lääkärin tekemän lähetteen perusteella. Saat tarkemmat ohjeet kutsun yhteydessä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Voit saada lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

Lasten tuki- ja liikuntaelinsairauksia hoidetaan lastenkirurgialla.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen.

Alle 18-vuotiaalle käynnit poliklinikalla tai poliklinikan etävastaanotolla ovat maksuttomia. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään maksu. Peruutus pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen varsinaista vastaanottoaikaa.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikan takaisinsoittopalvelu. Kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan, me soitamme sinulle takaisin virka-aikana.

Puhelinnumerot 03 311 65310 Ortopedia
03 311 65276 Selkäortopedia
03 311 65825 Käsikirurgia
03 311 66668 Plastiikkakirurgia
Faksi 03 311 66672

Avoinna 24/7

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkausosastoon yhteydenotto Tays Keskussairaalan vaihteen kautta.

Puhelinnumerot 03 311 611 Tays Keskussairaala vaihde

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osaston puhelinasiointi toimii takaisinsoittopalveluna. Kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan, me soitamme sinulle takaisin virka-aikana.

Osasto sijaitsee Tays Keskussairaalassa.

Puhelinnumerot 03 311 66307 Tiedustelut
03 311 64405 Jonohoitaja
Faksi 03 311 65836 Faksi

Tiedustelut (takaisinsoittopalvelu)
Ma
klo 7–20
Ti
klo 7–20
Ke
klo 7–20
To
klo 7–20
Pe
klo 7–20

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Palvelupaikat

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikka, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:

Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE

Tays Keskussairaala, D-rakennus, 8. kerros.

Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE -

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikka, Tays Keskussairaala


Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikalla tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on leikkaushoitoa vaativia tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

Poliklinikallamme toimii kolme kirurgian erikoisalaa: ortopedia, käsikirurgia ja plastiikkakirurgia.

Erityisosaamisalueitamme ovat selkäkirurgia, jalkateräkirurgia, olkakirurgia, polvikirurgia, traumakirurgia, pehmytkudoskasvainten hoitoon erikoistunut työryhmä (sarkoomatiimi), käsikirurgia ja plastiikkakirurgia.

Poliklinikalla teemme hoitosuunnitelmia ja leikkausarvioita. Esivalmistelemme ja kutsumme potilaat ennalta suunniteltuihin leikkauksiin. Hoidamme myös toimenpiteiden tai vammojen jälkikontrolleja. Poliklinikallamme ovat myös röntgen sekä toiminta- ja fysioterapeutin vastaanotot.

Sinut kutsutaan poliklinikalle hoitoon tai tutkimuksiin lääkärin lähetteen perusteella. Saat tarkemmat ohjeet kutsun yhteydessä. Voit saada lähetteen terveysasemalta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

Sinulle voidaan lähetteen perusteella tilata ennen vastaanottokäyntiä kuvantamistutkimuksia.

Pyrimme luomaan sinulle mahdollisimman joustavan hoitokokonaisuuden moniammatillisuudella ja asiantuntijuudellamme.

Uusissa, nykyaikaisissa tiloissa toimiva poliklinikkamme sijaitsee Tays keskussairaalan D-rakennuksen kahdeksannessa kerroksessa. Meille saavut helposti hissillä suoraan ensimmäisen kerroksen pääaulasta, jossa sijaitsee myös ilmoittautumisautomaattimme.

Poliklinikkamme on avoinna arkisin klo 8–15 ja toimii ennakkoajanvarauksella.

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkausosasto, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:

Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE

Tays Keskussairaala, D-rakennus, 8. kerros.

Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE -

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkausosasto, Tays Keskussairaala


Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkauosastolla hoidamme ortopedisiä potilaita, traumapotilaita sekä käsi-, mikro- ja plastiikkakirurgisia potilaita.

Leikkausosastolla hoidamme ympäri vuorokauden kaiken ikäisten potilaiden tuki- ja liikuntaelimistön vammoja ja sairauksia. Yksikössä tehdään ortopedisiä, käsikirurgisia ja plastiikkakirurgisia toimenpiteitä. Leikkaukset vaihtelevat mikrokirurgiasta laajoihin selän virheasentojen korjausleikkauksiin.

Leikkausosaston tilat ovat nykyaikaiset ja sisältävät uusimman potilasturvallisuutta lisäävän teknologian. Selkäkirurgiassa käytössämme on leikkauksen aikainen 3D kuvantaminen ja navigaatio.

Leikkausosasto sijaitsee Tays keskussairaalan D-rakennuksessa, jonne sinun on helppo saapua pääaulan kautta.

Leikkausosastolla on 10 leikkaussalia, joissa yhteensä 13 leikkauspöytää. Kahdessa latosalissa useampi leikkaustiimi työskentelee samanaikaisesti. Leikkauspöytien välissä on ilmavirtaseinä, jonka avulla tila pysyy puhtaana. Aseptisen toiminnan ylläpitämiseksi sairaalahuoltajat ja välinehuolto ovat myös olennainen osa leikkaustoimintaa.

Saavut leikkaukseen joko osaston, tai Leiko-yksikön kautta. Toimenpiteen jatkohoito tapahtuu heräämössä, jonka jälkeen sinut siirretään osastolle, tai kotiudut suoraan Leiko-yksikön kautta.

Voit tulla toimenpiteeseen turvallisin mielin. Moniammatillinen, osaava ja positiivinen henkilökuntamme pitää sinusta hyvää huolta.

Puhelinnumerot

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osasto, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:

Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE

Tays Keskussairaala, D-rakennus, 7. kerros.

Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE -

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osasto, Tays Keskussairaala


Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osastolla hoidamme plastiikka-, käsi- ja mikrokirurgisia sekä tuki- ja liikuntaelinkirurgisia potilaita.

Tays Keskussairaalan tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osastolla hoidamme plastiikka-, käsi- ja mikrokirurgisia sekä tuki- ja liikuntaelinkirurgisia potilaita. Hoidamme myös päivystyksenä osastolle saapuvia tapaturmapotilaita. Hoitoaika osastolla on keskimäärin 1-5 vuorokautta.

Pyrimme luomaan sinulle mahdollisimman joustavan hoitokokonaisuuden moniammatillisuudella ja asiantuntijuudellamme.

Uusissa, nykyaikaisissa tiloissa toimiva osastomme sijaitsee Tays keskussairaalan D-rakennuksen seitsemännessä kerroksessa.

Osastomme on avoinna joka päivä, ympäri vuorokauden.

Puhelinnumerot

03 311 66307

Tiedustelut, takaisinsoittonumero

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Asioi digitaalisesti

OmaTays

OmaTays on Taysin digitaalisen asioinnin palvelu.

OmaTays auttaa sinua, jos olet saanut kutsun Taysiin tai sinulla on parhaillaan hoitosuhde meille. Digitaaliseen OmaTaysiin kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Digitaalisen asiointipalvelun kautta voit esimerkiksi

 • Nähdä ajanvarauksia ja laboratoriopyyntöjä. Monissa yksiköissä myös ajanvarauksen siirto on mahdollista.
 • Asioida alle 13-vuotiaan lapsen ja täysi-ikäisen (tarvitset Suomi.fi-valtuuden 'Terveydenhuollon asioiden hoito') puolesta.
 • Täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä.
 • Lähettää viestejä hoitoyksikköön, eli käydä hoitokeskusteluita. Hoitokeskustelu ei ole käytössä toistaiseksi kaikissa yksiköissä.
 • Osallistua etävastaanotolle.
 • Päivittää yhteyshenkilön tietoja.
 • OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin.

Meille voit lähettää kuntoutukseen tai seurantaan liittyviä viestejä turvallisesti OmaTaysin hoitokeskustelut-viestipalvelussa. Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin.

Tuki- ja liikuntaelinkirurgian poliklinikka (Tays Keskussairaala)

Ortopedia

PIN: 3213

Plastiikkakirurgia

PIN: 2589

Selkäkirurgia

PIN: 4927

Käsikirurgia

PIN: 2866

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikka (Tays Keskussairaala)

Sarkoomatiimi

PIN: 9225

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

2.0 Hiusviivaerotin


Tuki- ja liikuntaleinsairaudet - vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilöt

 • Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikka
  • Poliklinikan vastuulääkäri Johanna Palve
  • Poliklinikan osastonhoitaja Jaana Vinnenmaa
 • Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkausosasto
  • Leikkausosaston vastuulääkäri Marko Neva
  • Leikkausosaston vs. osastonhoitaja Terhi Stein
 • Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osasto
  • Osaston vastuulääkäri Antti Launonen
  • Osaston osastonhoitaja Perttu Pöntinen

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

2.0 Hiusviivaerotin


Tuki- ja liikuntaelinsairaudet - sinua saattaisi kiinnostaa - nosto

Sairaalat - Tays - hoitokeskustelu - pin-koodit - nosto

Kysy hoidostasi viestillä

Voit lähettää hoitoyksikköösi viestiä OmaTaysin hoitokeskustelun kautta. Ammattilainen vastaa sinulle kahden arkipäivän kuluessa. Kirjaudu OmaTaysiin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja syötä hoitoyksikön pin-koodi.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet - Taysin erityisosaaminen - nosto

Taysin erityisosaaminen

Taysin käsi- ja mikrokirurginen osaaminen on valtakunnallisesti tunnustettua. Hoidamme muun muassa hermo-, verisuoni- ja jännevammoja sekä murtumia ja monikudosvammoja. Suomessa on aloitettu Taysissa replantaatiokirurgia eli amputoituneen raajan tai raajan osan takaisinistutus ja tänä päivänäkin vastaamme toisesta Suomen ympärivuorokautisista replantaatiopäivystyksistä.

Valtakunnallista huippuosaamista edustaa sarkooman eli luu-, side- ja tukikudoskasvainten hoito. Sarkoomapotilaan hoito on Suomessa laajalti keskitetty Taysiin.