Readspeaker

Tartuntataudit

Tartuntataudit

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Tartuntatauteja koskevaa neuvontaa ja ohjeita saat sote-asemalta, joka on aina ensisijainen yhteydenottopaikka. Terveydenhuollon ammattilainen toimii tarvittaessa tiiviissä yhteistyössä tartuntataudeista vastaavaan lääkärin ja tartuntatautihoitajan kanssa. Yhteistyötä tehdään tapauskohtaisesti myös muiden eri yksiköiden kanssa sekä päiväkodeissa ja kouluissa. Ruokamyrkytystapausten selvittelyä tehdään elintarvikevalvontaviranomaisen kanssa.

Tartuntataudit ja niitä aiheuttavat mikrobilöydökset on jaettu kolmeen luokkaan:

  • Yleisvaaralliset tartuntataudit
  • Valvottavat tartuntataudit
  • Muut ilmoitettavat mikrobilöydökset

Luokitus on tehty ilmoittamista ja torjuntaa varten.

Tartuntatauteihin perehtyneeltä sairaanhoitajalta tai terveydenhoitajalta voit saada lisäksi terveysneuvontaa ja arvion rokotustarpeestasi ulkomaan matkaa edeltävästi. Rokotussuunnitelma tehdään kanssasi yhteistyössä ja suunnitelman mukaiset rokotukset voit saada myös omalla sote-asemallasi.

Toimi näin

Jos epäilet saaneesi tartuntataudin tai tarvitset neuvontaa, ota ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä omalle sote-asemallesi, opiskeluterveydenhuoltoon tai työterveyshuoltoon.

Jos asuinkuntasi on Tampere tai Orivesi, ota yhteyttä tartuntatautien valvontayksikköön.

2.0 Hiusviivaerotin


Tartuntataudit - yhteydenottopaikat - nosto

Yhteydenottopaikat

Huom! Jos asuinkuntasi on Tampere tai Orivesi, ota yhteyttä tartuntatautien valvontayksikköön. Se sijaitsee Sarviksen kiinteistössä Hatanpäällä:

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Tartuntatautien valvonta ja erityisrokotukset, Tampere

Erityisrokotusten toimipisteestä (tartuntatautien valvonnasta) voit saada erityisrokotuksia, kuten keltakuumerokotteen sekä esimerkiksi malarialääkityksen tarpeesi voidaan arvioida.

Rokotuksiin ja matkailijoiden terveysneuvontaan on varattava aika etukäteen. Voit varata ajan puhelimitse soittoaikoina tai käymällä toimipisteessä sen aukioloaikoina.

Puhelinnumerot 03 384 5150

Aukioloajat
Ma
klo 8.30–12
Ti
klo 8.30–12
Ke
klo 8.30–12
To
klo 8.30–12
Pe
klo 9–12

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

2.0 Hiusviivaerotin