Murupolku

Readspeaker

Valikkonäyttö

Sosiaali- ja terveysaseman vaihtaminen

Sosiaali- ja terveysaseman vaihtaminen

Sosiaali- ja terveysaseman vaihtaminen

Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit itse valita sosiaali- ja terveysaseman mistä tahansa Suomessa. Sosiaali- ja terveysaseman vaihto edellyttää kirjallisen ilmoituksen tekemistä. Vastuu hoidostasi siirtyy uudelle sosiaali- ja terveysasemalle viimeistään kolmen viikon kuluttua siitä, kun ilmoitus on vastaanotettu. 

Sosiaali- ja terveysaseman vaihtaminen koskee terveydenhuollon palveluja. Sosiaalipalvelut ohjataan väestörekisteritiedoista saadun asuinkunnan mukaan. Terveydenhuollon palveluihin kuuluvat muun muassa lasten- ja äitiysneuvola, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, kuntoutus, suun terveydenhuolto sekä terveyskeskuksen lyhytaikainen vuodeosastohoito. Sosiaali- ja terveysaseman palvelut tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyönä. 

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon, pitkäaikaisen laitoshoidon tai kotisairaanhoidon tuottaja ei ole valittavissasi.

Voit vaihtaa sosiaali- ja terveysasemaa enintään kerran vuodessa. 

Lomake:
Terveydenhuollon palvelujen vaihtaminen toiselle sosiaali- ja terveysasemalle (pdf)

Palauta täytetty lomake sekä nykyiselle (vanhalle) että valitulle uudelle sosiaali- ja terveysasemallesi / terveysasemallesi.

Jos olet valinnut sosiaali- ja terveysasemasi toisesta Pirkanmaan hyvinvointialueen kunnasta ja aiot käyttää sähköisiä palveluja valitulla sote-asemalla, sinun pitää päivittää tieto sosiaali- ja terveysaseman vaihdosta myös hyvinvointialueen sähköisessä asioinnissa Omien tietojesi kautta: Sähköinen asiointi.

Kysy lisää valinnanvapaudesta palveluneuvonnastamme

Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluneuvonnasta saat tietoa valinnanvapaudesta. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Kerromme sinulle esimerkiksi

  • valinnanvapauden lähetekäytännöistä,
  • hoitoon pääsyn odotusajoista,
  • asiantuntemuksestamme ja
  • majoittumisesta potilashotelliin.

Emme voi vastata potilaan terveydentilaa koskeviin kysymyksiin.

Ota meihin yhteyttä:

  • Palvelemme puhelimitse numerossa 03 3116 7000 arkisin kello 9–11 ja 12–14, muina aikoina nauhoitettu tiedote.
  • Sähköpostiosoitteemme on valinnanvapaus@pirha.fi. Tietoturvasyistä sähköpostiin ei pidä liittää henkilötunnusta tai terveystietoja. Vastaamme sähköiseen yhteydenottoon kahden arkipäivän kuluessa.
  • Palvelemme myös ruotsiksi ja englanniksi.
  • Vi betjänar också på svenska.
  • Service also in English.