Murupolku

Readspeaker

Harjoittelu- ja opiskelupalvelut

Harjoittelu- ja opiskelupalvelut

Harjoittelu- ja opiskelupalvelut

Hei opiskelija, etsitkö harjoittelupaikkaa?

Tervetuloa harjoittelujaksolle Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköihin!

Tarjoamme kiinnostavia harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille ympäri vuoden.

Henkilökuntamme on sitoutunut opetustoimintaan ja tarjoaa ohjausta työharjoittelu- ja työssäoppimisjaksoilla. Harjoittelu on tavoitteellista ja ohjattua käytännön työhön osallistumista, jossa opetellaan työelämässä tarvittavia taitoja.

Jobiili- harjoittelupaikkavarausjärjestelmä kokoaa yhteen sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoa suorittavien opiskelijoiden harjoittelupaikka tarjonnan. Voit tutustua Pirkanmaan hyvinvointialueen harjoittelupaikkoihin Jobiili järjestelmässä ja varata itsellesi soveltuvan harjoittelujakson.

Opiskeletko yliopistossa? Tarjoamme harjoittelujaksoja myös sinulle. Kehitämme parhaillaan harjoittelupaikkojen tarjoamiseen ja varaamiseen liittyviä käytäntöjä. Kehitystyön aikana voit kysyä harjoittelumahdollisuudesta sähköpostitse osoitteesta opiskelija.asiat@pirha.fi

Jos sinulla on harjoittelujakson toteuttamiseen liittyviä kysymyksiä, ota meihin yhteyttä.

Sähköpostiosoitteemme on opiskelija.asiat@pirha.fi

Harjoittelujakson toteutus

Harjoittelujakson toteutus

Toisen asteen oppilaitosten opiskelijoiden harjoittelut täytetään oppilaitoksen toimesta. Opettajat ottavat yhteyttä harjoittelupaikkoja tarjoaviin yksiköihin ja selvittävät harjoittelumahdollisuutta. 

Mikäli haluat suorittaa harjoittelujaksosi tai sopia tutkintotilaisuudesta Pirkanmaan hyvinvointialueen yksikössä, ole yhteydessä oman oppilaitoksesi opettajiin. 

Haluaisitko yhdistää opiskelun ja työssäkäynnin? Etsitkö oppisopimuspaikkaa tai pohditko oppisopimuskoulutukseen liittyviä yksityiskohtia? 

Pirkanmaan hyvinvointialueella oppisopimusasioista vastaa koordinaattori Katja Väisänen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää. 

Katja Väisänen
Koordinaattori (Palkkatuki-, siviilipalvelus- ja oppisopimusasiat) 
katja.vaisanen@pirha.fi

Ammattikorkeakouluopiskelijat voivat suorittaa Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköissä eripituisia harjoittelujaksoja opetussuunnitelmansa mukaisesti. Jakson toteutusta ohjaa vastaavan koulutuksen saanut sosiaali- tai terveysalan ammattihenkilö. 

Voit tutustua ja varata harjoittelupaikan itsellesi Jobiili- järjestelmässä, joka täydentyy lähiaikoina sosionomien harjoittelupaikoilla. 

Voinko saada harjoittelustani palkkaa?

Se on mahdollista. 

Jotta voit suorittaa harjoittelusi palkkasuhteessa, sinun tulee opinnollistaa harjoittelujaksosi. Huomaathan, että sinulla tulee olla suoritettuna vähintään 50- 70 opintopistettä. Tämän jälkeen voit toimia joko hoiva-avustajan tai lähihoitajan työnkuvan mukaisissa työtehtävissä. 

Kun olet suorittanut hyväksytysti 140 opintopistettä, voit toimia tilapäisesti sosiaali-ja terveysalan ammattinimikkeen mukaisissa sijaisuuksissa ja työtehtävissä. 

Ennen kuin harjoittelujaksosi opinnollistaminen on varmaa, sinun tulee selvittää asiaa hyvissä ajoin yhdessä jaksoasi ohjaavan opettajan, yksikön osastonhoitajan ja alueen ylihoitajan kanssa. 

Useissa Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköissä tarjotaan harjoittelumahdollisuuksia myös yliopistossa opintojaan suorittaville opiskelijoille esimerkiksi sosiaalityön, terveystieteiden ja psykologian alojen opiskelijoille. 

Harjoittelupaikkojen tarjoamiseen ja varaamiseen liittyviä käytäntöjä kehitetään parasta aikaa. Kehitystyön aikana voit olla sähköpostitse yhteydessä opiskelija.asiat@pirha.fi ja kysyä lisää harjoittelumahdollisuudesta. 

Saanko palkkaa harjoittelustani?

Palkallinen harjoittelu on mahdollista, kun opintosi ovat edenneet maisterivaiheeseen. Muista mainita kiinnostuksestasi palkallisen harjoittelun suorittamiseen, kun haet harjoittelupaikkaa. Päätöksen palkan maksamisesta tekee Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelulinjojen henkilöstöasioiden päälliköt.

Jobiili linkitys

Harjoittelu- ja opiskelupalvelut - rokotesuoja

Onko opinnäytetyön tekeminen ajankohtaista?

Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ajankohtaisia opinnäytetyöaiheita. Yksiköihimme tehdään vuosittain useita ammattikorkeakoulu- tai yliopistotasoisia opinnäytetöitä.  

Aiheet ovat työelämälähtöisiä ja tutkimuksellisten painopistealueiden mukaisia. Tutkimuspalveluiden sivuilla pääset tutustumaan eri tasoisten opinnäyte- tai lopputöiden tekemiseen liittyviin yksityiskohtiin. Sivustolta löydät myös tutkimusluvan hakemiseen liittyvän ohjeistuksen. 

Mikäli sinulle heräsi opinnäytetyöprosessiin liittyviä kysymyksiä voit kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen opiskelija.asiat@pirha.fi

Rokotesuoja

Huomaathan, että edellytämme kaikilta opiskelijoilta tartuntatautilain 48 § mukaista rokotesuojaa. Sen mukaan opiskelijalla tulisi olla:

  • rokotuksen tai sairastetun taudin tuottama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan
  • rokotus influenssaa vastaan
  • rokotus hinkuyskää vastaan, jos hän menee toimipisteeseen, jossa hoidetaan jatkuvasti alle 12 kuukauden ikäisiä.

Tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita henkilöitä ovat esimerkiksi

  • raskaana olevat
  • alle 12 kuukauden ikäiset ja 65 vuotta täyttäneet
  • potilaat, joilla on elimistön puolustusjärjestelmää merkittävästi heikentävä vakava sairaus tai lääkitys.

Selvitä ajoissa, millaista suojaa edellytetään siinä toimipisteessä, mihin olet menossa harjoitteluun. 

Saat tarvitsemasi rokotukset maksutta opiskelijaterveydenhuollosta.

Ole hyvissä ajoin yhteydessä opiskelijaterveydenhuoltoon, jotta 

  • opiskeluterveydenhuolto ehtii hankkia tarvittavat rokotteet
  • rokotesuojasi on kunnossa ennen työharjoittelun alkua. 

Lisätietoja opiskelijoiden rokotuksista löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta