Readspeaker

Valikkonäyttö

Vauva vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä

Vauva vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä

Vauva vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä - web-sisältö

Jos vauva tarvitsee erityistarkkailua tai -hoitoa, häntä hoidetaan vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä joko tarkkailussa tai tehossa. Äiti ja isä voivat olla vauvan luona ja osallistua vauvan hoitoon.

Jos vauva menee hoidettavaksi vastasyntyneiden tehohoitoyksikköön, äiti siirtyy saamaan hoitoa samalle osastolle.

Lypsäminen ja imetys

Pienikin määrä oman äidin maitoa on arvokasta ravintoa vauvallesi, se on valmistettu juuri sinun vauvaasi varten. Tärkeää on, että aloitat lypsämisen mahdollisimman nopeasti synnytyksen jälkeen ja lypsät noin kolmen tunnin välein myös yöllä.

Vaikka aluksi tulisi vain pisara tai kaksi, ne ovat tärkeitä tippoja. Oman äidin lypsämä maito annetaan vauvalle käsittelemättömänä.

Neuvoja lypsämisestä ja maidon lähettämisestä lastenosastolle saat hoitajilta. Herumisrefleksi toimii paremmin ja lypsäminen onnistuu parhaiten, kun ajattelet vauvaasi tai katselet hänen kuvaansa tai lypsät vauvan luona.

Säännöllinen lypsäminen lisää maidoneritystä vähitellen. Ole vointisi mukaan vauvasi luona. Jos voit imettää, imetä, ja jos voit pitää vauvaa sylissäsi, ota hänet syliin. Voit ainakin olla lähellä vauvaasi ja jutella hänelle vauvan voinnin mukaan.

2.0 Hiusviivaerotin


2.0 Hiusviivaerotin


Vauva vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä sinua saattaisivat kiinnostaa linkkit