Readspeaker

Vierailu teho-osastolla

Vierailu teho-osastolla

Vierailu teho-osastolla

Läheisten lyhyet vierailut ovat tervetullutta vaihtelua potilaan päivään. Vierailuja potilaan luona toivotaan ensisijaisesti iltapäivällä kello 15–19. Lääkäreiden ja hoitajien raporttiaikoina kello 7–8, 14–15 ja 20–21 pyydetään läheisiä poistumaan hoitohuoneista. Vierailuajasta on hyvä sopia potilaan oman tehohoitajan kanssa etukäteen.

Teho-osaston tiloihin Finn-Medi 1 -rakennuksessa ei pääse kello 18:n jälkeen kuin soittamalla ovessa ilmoitettuun teho-osaston numeroon. Jos teillä ei ole puhelinta mukana niin R-rakennuksen Infossa on puhelin, josta voi soittaa.

Läheisiä kannustetaan osallistumaan potilaan hoitoon ja kuntoutukseen esimerkiksi kertomalla potilaalle kuulumisia. Sairaanhoitajan kanssa voi miettiä myös muita tapoja osallistua.

Tehohoidossa olevasta potilaasta saa ottaa valokuvia vain potilaan suostumuksella.

Jos potilashuoneessa tehdään jollekin potilaalle tutkimuksia tai toimenpiteitä, huoneessa ei sillä hetkellä voi olla potilaiden läheisiä. Uuden potilaan saapuessa teho-osastolle hoidon ja seurannan aloitukseen kuluu aikaa usein ainakin tunti.

Hyvä käsihygienia estää hoitoon liittyviä infektioita. Suurin osa tartunnoista leviää käsien välityksellä. Siksi on tärkeää, että me kaikki huolehdimme hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfektiohuuhdetta käytetään sekä osastolle tullessa että sieltä lähtiessä.

Teho-osastolla on potilaan läheisten odotustilassa palautelomakkeita, jolla voi antaa palautetta läheisen tehohoidosta. Sähköisesti voi antaa palautetta avoimella lomakkeella.

Teho-osastolle ei oteta vastaan kukkatervehdyksiä. Matkapuhelimet pidetään teho-osastolla suljettuna.

Virvokkeita on saatavana pääaulan kahviloista ja kioskista niiden aukioloaikoina sekä Radiuksen aulasta automaatista. Potilashotellin kahvio on auki joka päivä vuorokauden ympäri.

Tehovalvontapotilaiden läheisten WC-tilat ovat sairaalan pääaulassa 1. kerroksessa.

Pääaulan yhteydessä ja Radiuksessa on koko sairaalan yhteiskäytössä oleva hiljentymishuone.

Teho-osasto - linkki