Murupolku

Readspeaker

Syöpähoitojen jälkeen

Syöpähoitojen jälkeen

Syöpähoitojen jälkeen - Kuntoutusohjaajat

Syöpään sairastumisen jälkeen voi olla haasteita elää itselle mielekästä arkea, sopeutua hoitojen tuomiin muutoksiin ja kuntoutua niistä. Myös elämä parantumattoman syövän kanssa tuo usein omanlaisensa haasteet toimintakykyyn ja jaksamiseen. Tarjolla on psykososiaalisen tuen lisäksi kuntouttavia kursseja sekä yksilöohjausta. Näin sinun on mahdollista saada tukea kuntoutumiseen ja terveyden edistämiseen sekä arjen voimavarojen tunnistamiseen.

Kuntoutusohjaajat

Taysin kuntoutusohjaajat ohjaavat ja neuvovat niin syöpään sairastunutta kuin hänen läheisiäänkin sairastumiseen mukanaan tuomissa kuntoutukseen ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Kuntoutusohjaaja voi arvioida kuntoutuksen ja muiden palvelujen tarvetta ja antaa tietoa kuntoutuspalveluista ja tukimuodoista. Hän on myös apunasi palveluiden ja tukien hakemisessa.

Voit ottaa yhteyttä kuntoutusohjaajaan, sillä lähetettä ei tarvita. Yhteydenotto tapahtuu puhelimitse.

Kuntoutusohjaajien yhteystiedot

Psykososiaalista tukea on tarjolla sairastuneelle ja läheiselle kaikissa sairauden vaiheissa.

2.0 Hiusviivaerotin


Syöpähoitojen jälkeen - Kurssit

Kurssit

Kurssit tarjoavat toipumisen ja jaksamisen tueksi asiantuntijatietoa sekä vertaistuellisia keskusteluita.

Pirkanmaan syöpäyhdistus: Kuntoutuskurssit
Pirkanmaan Syöpäyhdistys järjestää erilaisia kuntoutumista tukevia kursseja. Kursseja on suunnattu myös läheisille.

Kaikki syövästä: Kurssit
Syöpäjärjestöjen kursseille voi hakea asuinpaikasta riippumatta. Kurssit löydät Syöpäjärjestöjen painetusta kurssioppaasta ja kaikkisyovasta.fi-verkkosivuilta.

Kela: Kuntoutuskurssihaku
Kela järjestää sopeutumisvalmennuskursseja syöpään sairastuneille ja hänen läheiselleen. Osa kursseista on kohdennettu suoraan diagnoosista riippuen ja osa diagnoosista riippumatta. Kursseja järjestetään sekä yksilö- että parikursseina ja eri-ikäisille.

2.0 Hiusviivaerotin


Syöpähoitojen jälkeen - Yksilöohjaus

Yksilöohjaus

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksestä sinun on mahdollista saada yksilöllistä ohjausta, josta saat tukea kuntoutumiseen ja terveyden edistämiseen sekä arjen voimavarojen tunnistamiseen. Voit varata ajan ohjaukseen syöpähoitojesi päätyttyä tai jos sairastat parantumatonta syöpää, voit varata ajan milloin tahansa. Kokonaisvaltaiseen tilanteen kartoittamiseen ja tavoitteelliseen suunnitelmaan perustuvassa valmennuksellisessa palvelussa saat tarpeitasi vastaava tuen muutoksen saavuttamiseen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Voit olla ohjauksen asiakkaana samanaikaisesti, kun saat palveluita muilta tahoilta, esim. terveyskeskuksesta tai työterveydestä. Palvelu ei korvaa julkisia palveluja, vaan täydentää niitä. Yksilöohjaus on maksutonta, eikä siihen tarvita lähetettä.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys: Suunta eteenpäin -yksilöohjaus

2.0 Hiusviivaerotin


Syöpähoitojen jälkeen - Työelämän ja opiskelun haasteet

Työelämän ja opiskelun haasteet

Työ on ihmiselle monella tavalla merkityksellistä. Se tarjoaa toimeentulon, mutta myös yhteisön, johon kuulua. Syöpään sairastuminen voi herättää monia kysymyksiä ja huolta työssä jatkamisen mahdollisuuksiin liittyen, kuten miten työkyky ja jaksaminen palautuvat. Parantumatonta syöpää sairastava voi pohtia, milloin on sopiva hetki jäädä pois työelämästä.

Kuntoutuksen asiantuntija

Pirkanmaan hyvinvointialueen kuntoutuksen asiantuntija on tukenasi, jos töihin tai opintoihin palaaminen on hankalaa ja oma työkyky mietityttää. Kuntoutuksen asiantuntijalta saat apua tilanteesi kartoitukseen ja suunnitelman tekemiseen. Sairaalan kuntoutusohjaaja voi auttaa kartoittamaan tilannettasi ja antaa neuvoja ja ohjeita kuntoutukseen hakeutumisessa.

Kuntoutusohjaus

Työelämäpalvelut Syöpäyhdistyksessä

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen työelämäpalveluissa tunnetaan erityisesti syöpäsairauksiin ja niiden hoitoihin liittyvät haasteet työkyvyssä. Miten oma työkyky palautuu, mistä löytää töitä, jos on työtön, täytyykö syövästä kertoa työhaastattelussa ja miten jaksan työssäni syöpähoitojen jälkeen?

Työelämäpalvelussa tilannettasi voidaan kartoittaa yhdessä. Saat tarvittaessa ohjausta ja apua siihen, kuinka hakeutua kuntoutukseen, täyttää hakemuslomakkeita, valmistautua työterveysneuvotteluun tai päivittää ansioluetteloa.

Yhteyttä voit ottaa missä tahansa sairastumisen vaiheessa. Voit olla syöpäyhdistyksen asiakkaana, vaikka samanaikaisesti asioit myös viranomaistahoilla, esim. te-palveluissa tai työterveyshuollossa.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys: Syöpä ja työ

2.0 Hiusviivaerotin


Syöpähoitojen jälkeen - Työterveys

Työterveys

Jos olet työssä ja olet työterveydenhoidon piirissä, voit saada sieltä tukea sairauden aikana. Jos työhön paluu mietityttää, voi työterveys olla tukenasi ja tarjota mahdollisia ratkaisuvaihtoehtoja tilanteeseesi.

Jos olet opiskelija, voit saada apua opintojen uudelleen järjestelyyn opiskelijaterveydenhuollosta.