Readspeaker

Savuton sairaala

Savuton sairaala

Savuton sairaala

Sairaalamme ja niiden alueet ovat savuttomia. Savuttomuus edistää potilaiden turvallista parantumista, ja myös henkilökunta voi työskennellä terveysturvallisessa ympäristössä. Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä paikoilla ulkona. Sairaaloiden kioskeissa ja kahviloissa ei myydä tupakkatuotteita. Kun olet sairaalassa, sinulla on oikeus nikotiinikorvaushoitoon.

Meillä on käytössä nikotiinittomuutta ja savuttomuutta tukeva toimintaohjelma. Se kannustaa potilaita ja henkilökuntaa nikotiinittomuuteen sekä savuttomuuteen. 

Kysymme jokaiselta potilaalta tupakka- ja nikotiinituotteiden käytöstä ja kirjaamme tiedot hoitokertomukseen. Tupakoiva potilas saa tukea tupakoinnin lopettamiseen ja hänelle tarjotaan vierotushoitoa. Tarjoamme myös  nikotiinikorvaushoitoa sairaalassaoloaikana. Annamme potilaan jatkohoitopaikkaan ohjeita, jotta vierotushoitoa voidaan jatkaa siellä.

Tupakoimattomana leikkaukseen

Jos tupakoit

  • leikkaus voi olla sinulle suuri riski
  • toivut leikkauksesta hitaammin kuin tupakoimaton.

Meillä on käytössä Tupakoimattomana leikkaukseen -toimintamalli. Pyydämme potilaita lopettamaan tupakoinnin heti, kun leikkausta aletaan suunnitella. Tutkimukset osoittavat, että tupakointi pitäisi lopettaa viimeistään kaksi kuukautta ennen leikkausta. Jos et lopeta tupakointia, leikkaus voidaan joutua perumaan tai siirtämään.

2.0 Hiusviivaerotin