Murupolku

Readspeaker

Valikkonäyttö

Osallistu ja vaikuta

Osallistu ja vaikuta

Osallistu ja vaikuta

Pirkanmaan hyvinvointialueen tavoitteena on saada hyvinvointialueen asukkaiden ja palvelujen käyttäjien ääni kuuluville päätöksenteossa ja palvelujen suunnittelussa. Pirkanmaalaistan osallistuminen on tärkeää, jotta kuulemme, miten voimme kehittää palveluistamme parempia, saavutettavampia ja varmistaa niiden yhdenvertaisuuden. Osallistumalla ja vaikuttamalla se on mahdollista!

Päätöksenteossa pirkanmaalaisten näkökulmia tuovat esille esimerkiksi vaikuttamistoimielimet eli nuorisovaltuusto, vammaisneuvostoja vanhusneuvosto. Asukkaat voivat myös tehdä hyvinvointialueelle aloitteen tai osallistua verkkokeskusteluun tai asukaspaneeliin. Palveluja kehitetään saamamme palatteen perusteella, ja pirkanmaalaisia on mukana asiakasraadeissa ja potilasfoorumeissa sekä kokemusasiantuntijoina. Lisäksi järjestämme kyselyitä ja otamme mukaan pirkanmaalaisia erilaisiin kehittämisprojekteihin.

Voit liittyä mukaan Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukaspooliin ja olla osa yhteisöä, joka vaikuttaa hyvinvointialueemme hyvinvoinnin ja kehityksen suuntaan. Asukaspoolin jäsenenä saat suoraan sähköpostiisi tietoa erilaisista ajankohtaisista kyselyistä ja asukastilaisuuksista. Lisäksi saat mahdollisuuden osallistua uusien palveluiden ja sovellusten testikäyttäjäksi. Asukaspooliin voivat liittyä Pirkanmaan hyvinvointialueen nykyiset ja entiset asukkaat sekä hyvinvointialueella asioivat henkilöt.

Vaikuttamistoimielimet tuovat päätöksentekoon asukasryhmänsä näkemyksiä

Vaikuttamistoimielimet ovat aloittaneet toimintansa Pirkanmaan hyvinvointialueella helmikuussa 2023. Vaikuttamistoimielimiä ovat nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto, ja ne edustavat oman asukasryhmänsä asioita hyvinvointialueella. Kokouksissa käsitellään sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen ajankohtaisia asioita. Vaikuttamistoimielimet osallistuvat päätöksentekoon aloitteilla ja lausunnoilla. Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä myös Pirkanmaan liiton kanssa alueellisissa asioissa.

Asukkailla ja palveluiden käyttäjillä on aloiteoikeus

Hyvinvointialueen asukas voi tehdä aloitteen hyvinvointialueen toimintaan liittyvissä asioissa. Lisäksi palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kyseistä hyvinvointialueen palvelua koskevassa asiassa. Aloitteen voi lähettää Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon sähköpostitse, postilla osoitteeseen Pirkanmaan hyvinvointialue, PL 272, 33101 Tampere tai sähköisesti hyvinvointialueen sähköisessä asioinnissa (Asioi hallinnon kanssa).

Kerro kokemuksesi tai kehittämisideasi palautteella

Palautetta voi antaa alueen palveluista oman kokemuksen tai kehittämisen näkökulmasta. Palautteet käsitellään luottamuksellisesti. Palautteen voi antaa suoraan henkilökunnalle siinä yksikössä, jossa on itse tai läheinen on asioinut. Palautteen voi antaa myös sähköisesti palautelomakkeella. Kun olet käyttänyt hyvinvointialueen palveluita, saatat saada palautekyselyn tekstiviestillä, jos olet antanut luvan sähköiseen asiointiin. Palautekyselyyn vastaaminen on aina vapaaehtoista.

Osallistu ja vaikuta - asukaspooli - nosto

Liity mukaan Asukaspooliin!

Pirkanmaan Asukaspooli kutsuu sinut jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi hyvinvointialueemme palvelujen kehittämiseksi. Yhdessä voimme tehdä Pirkanmaasta entistäkin paremman paikan elää ja viihtyä.