Readspeaker

Laboratorio

Laboratorio

Laboratoriot - Fimlab - nosto

Pirkanmaan hyvinvointialue hankkii laboratoriopalvelut Fimlab Laboratoriot Oy:ltä. Kun sinulla on lähete laboratoriotutkimuksiin, voit varata ajan Fimlabin toimipisteeseen.

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan mm. veri-, virtsa- ja solunäytteitä. Pirkanmaan hyvinvointialueen laboratoriopalvelut järjestää Fimlab Laboratoriot Oy.

Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lähete ja yleensä myös ajanvaraus. Päivystyspotilailla on mahdollisuus käydä tutkimuksissa ilman ajanvarausta lääkärin tai hoitajan määräyksellä.

Toimi näin

Laboratorioissa asioidaan pääsääntöisesti ajanvarauksella. Voit varata itsellesi ajan laboratorioon fimlab.fi-verkkopalvelussa tai puhelimitse. Päivystyksenä pyydettyihin tutkimuksiin voit tulla ilman ajanvarausta jonottamalla.

Nopsa-verinäytteenotossa voit asioida aikaa varaamatta, mutta julkisen terveydenhuollon lähete vaaditaan.

Monet näytteenottoa edeltävät tekijät, kuten ruokailu, ruumiillinen rasitus, stressi, kahvi, tupakka, alkoholi tai lääkkeet vaikuttavat laboratoriotutkimusten tuloksiin. Saat lisätietoa tutkimuksiin valmistautumisesta Fimlabin verkkosivuilta, lähettävältä lääkäriltä tai hoitajalta sekä sotekeskuksen potilastoimistosta.

Laboratoriovastaukset näet Omakanta-palvelusta. Voit myös tiedustella niitä omalta terveysasemaltasi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Tarvitset lähetteen laboratoriotutkimuksiin. Lähetteen voit saada lääkäriltä tai hoitajalta riippuen tutkimuksesta.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksuton.