Readspeaker

Suu- ja leukasairaudet

Suu- ja leukasairaudet

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Tutkimme ja hoidamme aikuis- ja lapsipotilaita, joilla on erikoissairaanhoitoa vaativia hammas-, suu- ja leukasairauksia. Sinua voidaan hoitaa suu- ja leukakirurgian, oikomishoidon tai vaativan hammashoidon erikoisaloilla. Vaativa hammashoito käsittää hampaiden ja niiden tukikudosten sekä purentaelimistön toimintaan liittyvien ongelmien hoidon.

Tulet hammaslääkärin vastaanotolle, jossa teemme yhdessä kanssasi yksilöllisen suunnitelman hoidon tarpeesta ja tarvittavat suun, hampaiston ja leukojen alueen tutkimukset. Tutkimusten jälkeen teemme hoitopäätöksen kanssasi ja annamme suun, hampaiston ja leukojen hoitoon liittyvää ohjausta. Tapaat vastaanotolla hammaslääkärin ja hoitajan sekä tarvittaessa suuhygienistin. Voit ottaa läheisen vastaanotolle, jos haluat.

Tays Keskussairaalan suu- ja leukasairauksien poliklinikalla voimme tehdä pieniä leikkaustoimenpiteitä, kuten hampaiden poistoja tai puuttuvan hampaan keinojuuren eli implantin asennuksen. Annamme tarvittaessa sinulle rauhoittavaa esilääkitystä, jonka vuoksi saatat joutua olemaan toimenpiteen jälkeen muutaman tunnin poliklinikkamme tiloissa olevassa tarkkailussa ennen kotiin pääsyä.

Tays Valkeakosken päiväkirurgian leikkausosastolle olemme keskittäneet leikkaussalissa tehtävän hoidon, jolloin pääset kotiin samana päivänä. Jos sinulla on vaativampi nukutuksessa tehtävä leukaleikkaus, tehdään toimenpide Tays Keskussairaalan leikkaussalissa, jonka jälkeen joudut olemaan korva- ja suusairauksien vuodeosastohoidossa yleensä maksimissaan kolme yötä.

Toimi näin

Tarvitset lähetteen meille hoitoon pääsemiseksi. Hakeudu omalle terveysasemalle, työterveyshuoltoosi, yksityiselle lääkärille tai hammaslääkärin vastaanotolle, jossa arvioidaan erikoissairaanhoitoon lähettämisen tarpeesi. Lääkärin tekemä lähete saapuu meille sähköisesti käsiteltäväksi.

Sinut kutsutaan erikoissairaanhoidon tutkimuksiin kutsukirjeellä tai puhelimitse. Saat tarkemmat ohjeet kutsun yhteydessä. Jos mahdollista täyttäkää etukäteen sähköisessä OmaTays-palvelussa omat yhteystietonne, jotta hoitoon pääsy ei viivästyisi.

Päivystyksellisissä tilanteissa ota yhteys Pirkanmaan päivystysapuun, josta saat ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysapuun saa yhteyden 24/7 soittamalla numeroon 116117. Päivystysapuun otetaan yhteyttä ennen Tays Päivystys Acutaan hakeutumista. Hätätilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksullinen.

Alle 18-vuotiaille käynnit poliklinikalla tai poliklinikan etävastaanotolla ovat maksuttomia. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään maksu. Peruutus pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen varsinaista vastaanottoaikaa.

Suu- ja leukasairaudet yhteydenotto

Yhteydenotto

Kutsun saaneet tai jo hoitosuhteessa olevat voivat olla meihin yhteydessä verkko- tai puhelinasioinnin kautta.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Asioi digitaalisesti

OmaTays

OmaTays on Taysin digitaalisen asioinnin palvelu.

OmaTays auttaa sinua, jos olet saanut kutsun Taysiin tai sinulla on parhaillaan hoitosuhde meille. Digitaaliseen OmaTaysiin kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Digitaalisen asiointipalvelun kautta voit esimerkiksi

  • Nähdä ajanvarauksia ja laboratoriopyyntöjä. Monissa yksiköissä myös ajanvarauksen siirto on mahdollista.
  • Asioida alle 13-vuotiaan lapsen ja täysi-ikäisen (tarvitset Suomi.fi-valtuuden 'Terveydenhuollon asioiden hoito') puolesta.
  • Täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä.
  • Lähettää viestejä hoitoyksikköön, eli käydä hoitokeskusteluita. Hoitokeskustelu ei ole käytössä toistaiseksi kaikissa yksiköissä.
  • Osallistua etävastaanotolle.
  • Päivittää yhteyshenkilön tietoja.
  • OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin.

Suu- ja leukasairauksien poliklinikan PIN-koodit:

Suu- ja leukakirurgia: 6489

Oikomishoito: 3894

Muu vaativa hammashoito: 2894

Yhteydenotto hoitokeskusteluiden kautta toimii kiireettömissä asioissa. Vastaamme viestiisi kahden arkipäivän kuluessa.

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Tays Keskussairaalan suu- ja leukasairauksien poliklinikan puhelinasiointi tapahtuu takaisinsoittopalveluna. Kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan, me soitamme sinulle takaisin virka-aikana.

Voit myös lähettää tekstiviestin tekstiviestinumeroon. Kirjoita yhteen viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä.

Puhelinnumerot 03 311 64106 Ajanvaraus ja neuvonta, takaisinsoittopalvelu klo 9-13
Tekstiviestinumero 045 739 79078 Tekstiviestinumero
Faksi 03 311 64105 Faksi

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit erityistyöntekijä

Erityistyöntekijät

Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty erityistyöntekijä, joka on tavoitettavissa arkipäivisin virka-aikana. Erityistyöntekijään voit ottaa yhteyttä itse, läheisesi tai sinua hoitava henkilökunta. Lähetettä ei tarvita.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty sosiaalityöntekijä, joka on tavoitettavissa arkipäivisin virka-aikana. Sosiaalityöntekijään voit ottaa yhteyttä itse, läheisesi tai sinua hoitava henkilökunta.

Puhelinnumerot 044 472 8039 Kuulokeskus, foniatria, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä suu- ja leukasairauksien poliklinikka, korva- ja suusairauksien osasto VOKS
044 472 8847 Korva- ja suusairauksien vuodeosastolta kotiutuvat potilaat

Voit olla yhteydessä Taysin korva- ja suusairauksien hoitoon nimettyyn ravitsemusterapeuttiin puhelimitse. Tarkista sinua hoitavan työntekijän vastaanoton sijainti ja puhelinnumero kutsukirjeestä.

Puhelinnumerot 03 311 64217 Syöpäpotilaat
03 311 63258 Syöpäpotilaat
03 311 69518 Kuulokeskus, foniatria, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä suu- ja leukasairauksien poliklinikka, korva- ja suusairauksien osasto 6B

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

2.0 Hiusviivaerotin


Suu- ja leukasairaudet - sinua saattaisivat kiinnostaa