Murupolku

Readspeaker

Valikkonäyttö

OmaTaysin toiminnot

OmaTaysin toiminnot

OmaTaysia laajennetaan jatkuvasti sairaalan eri yksiköihin.

Omatays - mitä eroa on OmaTaysilla ja Omakannalla

Mitä eroa on OmaTaysilla ja Omakannalla?

Omakanta on kansallinen verkkopalvelu
Omakannasta näet hoitoosi liittyvät kirjaukset kuten potilaskertomustekstit, laboratorio- ja röntgentutkimukset sekä alle 10-vuotiaan huollettavan tiedot. Omakannassa näet reseptisi, voit pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon.

OmaTays on palvelu Taysin asiakkaille
OmaTays tarjoaa sähköisen asioinnin palveluita Taysin asiakkaille. Se on Taysin potilaan ja Taysin ammattilaisen yhteydenpitoväylä sekä hoidon organisoinnin väline.

OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä. OmaTaysista pääsee siirtymään helposti Omakantaan helposti ilman uutta kirjautumista.

2.0 Hiusviivaerotin


OmaTaysin toiminnot - haitari

OmaTays-toimintojen esittely

Minun hoitoni -osiosta näet omat tai alle 12-vuotiaan lapsesi ajanvaraukset lähes kaikista hoitoyksiköistä sekä sinulle tilatut laboratoriopyynnöt. Käynneistä näytetään päivämäärä, kellonaika, hoitoyksikkö ja sairaala. Lisäksi ajanvarauksissa on linkki kunkin yksikön Tays.fi-verkkosivulle, josta näet lisätietoja. Tarkista kuitenkin saapumisajat ja –paikat kutsukirjeestäsi.


Minun hoitoni -näkymä

OmaTaysissa on mahdollista vastata moniin esitietokyselyihin. OmaTaysissa näet heti onko sinulle saapunut digitaalisia kyselyjä vastattavaksi. Sinulle saapuneessa kutsukirjeessä on myös maininta, jos sinulle on lähetetty digitaalinen kysely. 

Voit vastata digitaaliseen kyselyyn missä ja milloin tahansa. Vastaukset ovat hoitoyksikön käytettävissä heti, joten etukäteen vastaamalla asioihisi voidaan perehtyä jo ennen vastaanottoa.


Kyselynäkymä OmaTaysissa

OmaTaysin kautta voi tehdä ajanvarauksia osaan yksiköistä. Osassa yksiköistä aikoja voi myös siirtää. Näet ajanvarausmahdollisuutesi sekä siirrettävissä olevat ajanvaraukset Ajanvaraus-näkymästä.


Ajanvarauksen siirto OmaTaysissa

Syövänhoidon verkkopoliklinikka on mobiilipalvelu, jonka avulla voit raportoida oireesi ja antaa tietoa voinnistasi syöpähoitojen aikana. Syövänhoidon verkkopoliklinikka pitää hoitotiimisi jäsenet ajan tasalla tilastasi ja auttaa heitä varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen hoidon. Hoitotiimi avaa sinulle käyttäjätilin Syövänhoidon verkkopoliklinikkaan.

TaysPolku-verkkopoliklinikka on käytössä jo monissa yksiköissä. TaysPolussa näet toimenpiteesi aikajanalla ja voit tutustua ohjeisiin silloin kun sinulle sopii. Saat myös muistutuksia hoitoosi liittyen. Katso ohje TaysPolun käyttöönottoon


Verkkopoliklinikka OmaTays

Hoitokeskustelut mahdollistavat viestittelyt hoitohenkilökunnan kanssa tietoturvallisesti. Hoitokeskustelu palvelee kiireettömissä tapauksissa, vastauksen saat muutaman päivän kuluessa. Hoitokeskustelujen käyttöä varten tarvitset PIN-koodin, jonka saat hoitoyksiköstäsi, jos yksikkö on ottanut palvelun käyttöönsä.


Hoitokeskustelut-näkymä OmaTaysissa

OmaTaysissa voi tällä hetkellä asioida alle 12-vuotiaan lapsensa puolesta sekä täysi-ikäisen puolesta. Puolesta asioinnin valtuutus tehdään suomi.fi-palvelussa.

OmaTaysissa on myös puolesta-asioinnin mahdollisuus. Puolesta asioinnin painike löytyy palvelun yläreunasta.

Osa Taysin yksiköistä tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden etävastaanottoon. Etävastaanotolle voit osallistua kotoasi ja keskustella lääkärisi tai hoitajasi kanssa nettiyhteyden välityksellä. Lääkäri arvioi, mihin tilanteisiin ja sairauksiin etävastaanotto sopii korvaamaan fyysisen käynnin.

Ohjeet onnistuneeseen videovastaanottoon

Käytä nettiselaimena Google Chromea tai Microsoft Edgea liittyessäsi videovastaanotolle. Et tarvitse erillistä sovellusta videovastaanoton käyttämistä varten.

Tarkista ennen videovastaanottoa, että laitteessasi toimii mikrofoni- ja kameralaitteet. Mikäli käytät erillistä mikrofonia ja/tai kameraa, liitä ne käyttämääsi laitteeseen etukäteen valmiiksi. Videovastaanotolle liittyessä sivusto voi kysyä sallitaanko kameran ja mikrofonin käyttö, muista valita Salli.

Videovastaanotolle kannattaa varata rauhallinen tila ja huomioida riittävä valaistus, jotta videovastaanotto onnistuu mahdollisimman hyvin. Jos aika koskee lapsen asioita, myös lapsen on oltava mukana videovastaanotolla.

OmaTaysista pääsee linkillä suoraan Omakantaan, jossa potilas voi tarkastella omia terveystietojaan ja sähköisiä reseptejään. Sekä OmaTaysiin että Omakantaan pääsee kirjautumaan yhdellä kertaa samoilla tunnuksilla.

OmaTaysista pääset Omakantaan

Saat sähköpostiherätteen, kun OmaTaysiin tulee esim. sinua koskeva esitietokysely tai vastaus hoitokeskusteluviestiisi. Osasta kyselyistä (esimerkiksi elämänlaatukyselystä) tulee myös tekstiviestiherätteitä.

Herätteet tulevat kännykkääsi.
 

Voit antaa OmaTaysissa biopankkisuostumuksen. Biopankkeihin kootaan näytteitä ja tietoja suostumuksen antaneilta henkilöiltä. Näytteenotto tehdään, kun seuraavan kerran käyt laboratoriossa, erillistä käyntiä ei tarvita.

Jatkossa OmaTaysiin on tulossa myös mm. erilaiset lainaussopimukset.

OmaTaysissa voit päivittää puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Lisäksi voit lisätä itsellesi yhteyshenkilöitä ja muokata näitä tietoja. OmaTaysista tiedot siirtyvät Taysin potilastietojärjestelmään.