Murupolku

Readspeaker

Liikkuvien lähipalveluiden kokeilu

Liikkuvien lähipalveluiden kokeilu

Liikkuvien lähipalveluiden kokeilu aloitetaan Kurussa, Luopioisissa ja Punkalaitumella. Kokeilussa pyritään hakemaan tietoa siitä, mitkä sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat liikkuvana palveluna.

Palveluvalikoimaan kuuluu kiireettömiä sosiaali- ja terveyshuollon palveluita, jotka voivat tarkoittaa lääkärin, hoitajan, terveydenhoitajan, fysioterapeutin ja mielenterveys- ja päihdetiimien vastaanottoja, aikuisten sosiaalipalveluita ja suun terveydenhuollon mobiilihoitoyksikön palveluita.

Liikkuvana lähipalveluna tarjotaan kiireetöntä palvelua asukkaille, joiden on vaikea kulkea kauempana olevalle toimipisteelle, eikä heillä ole mahdollisuutta digitaaliseen asiointiin. Kiireellinen hoito ohjataan läheisille sosiaali- ja terveysasemille. 

Aikataulu

Liikkuvat palvelut -pilotti alkaa tammikuussa 2024 ja se kestää arviointeineen lokakuun 2024 loppuun saakka. Kokeilun palvelutoiminta käynnistyy maaliskuussa. 

Asukastyöpajat

  • tiistai 30.1. Punkalaidun, Punkalaitumen kirjasto kello 17.30–20
  • tiistai 6.2. Luopioinen, Luopioisten seurakuntakeskus kello 17.30–20
  • keskiviikko 7.2. Kuru, Kurun Seuratalo kello 17.30–20

Palautteenkeruu

Kuntien asukkailta toivotaan palautetta tarjottavista palveluista, ja niiden perusteella kokeilun aikana annettavaa palvelua kehitetään aktiivisesti.

Palautetta voi antaa hyvinvointialueen yleisellä palautelomakkeella. Valitse valikosta: Palvelujen verkoston kehittäminen > Palvelujen verkosto > Liikkuvat palvelut. Kerro palautteessasi, minkä kunnan liikkuvista palveluista annat palautetta.

Pilotin tavoitteet

Liikkuvien palveluiden pilotin tavoitteena on rakentaa uusi toimintamalli palveluiden tuomiseksi lähelle asukkaita. Pilotissa palvelujen sisältö suunnitellaan alueen palvelutarpeen perusteella, ja alueen asukkaat osallistuvat liikkuvien palveluiden kehittämiseen ja arviointiin. 

Pilotin aikaisten palvelujen kehittämiseen kytkeytyy etäkonsultaatioiden vahvistaminen, uusien etäkonsultaatiomahdollisuuksien pilotointi ja etädiagnostiikan ja vierianalytiikan hyötyjen ja käytettävyyden arviointi. 

Alueellisten ja kansallisten pilottien sekä digipalveluista saatavien kokemusten perusteella päätetään Pirkanmaalle soveltuvista, fyysiset palvelupisteet korvaavista palveluista ja säilyvistä lähiasemista syksyn 2024 mennessä. Liikkuvien palveluiden pilotin arvioinnin tuloksia hyödynnetään palveluiden verkoston päätöksenteossa.

Liikkuvat palvelut -pilottia tuetaan Suomen kestävän kasvun ohjelman RRP-rahoituksella. Hoitoon pikaisesti Pirkanmaalla uusilla toimintamalleilla (HOPPU) -hanke on rahoitettu Euroopan unionin kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU). Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua.

Euroopan unionin lippu. Euroopan unionin rahoittama NextGenerationEU.

2.0 Hiusviivaerotin


Sisältöjulkaisija

Liikkuvat palvelut - tämän sivun löydät myös

Tämän sivun löydät myös osoitteella pirha.fi/liikkuvatpalvelut

Ajankohtaista otsikko H2

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

Ajankohtaisarkisto - linkki - ÄLÄ POISTA!