Murupolku

Readspeaker

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa sinulle tarjotaan erilaisia tuettuja asumismuotoja ja huolenpitoa kuntouttavin tavoin. Asumispalvelujen vaihtoehtoja ovat omaan kotiisi tarjottava tuettu asuminen, yhteisöllinen asuminen ja ympärivuorokautinen palveluasuminen palveluasuminen.

Tuettu asuminen

Tuettua asumista voidaan järjestetään sinulle, jos tarvitset suunnitelmallista ohjausta ja tiivistettyä tukea asumisessa, arjen askareissa ja sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymisessä. Tavoitteena on tukea asumistasi itsenäisesti. Palveluun liittyy säännölliset viikoittaiset tukikäynnit, jotka määräytyvät palvelutarpeesi mukaisesti. Tuettua asumista voidaan järjestää omaan kotiisi tai tukiasuntoon.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen on yksi vaihtoehto asumisellesi. Kun asut asumisyksikössä, saat ohjausta arjen sujumiseen ja tukea päihteettömyyteen. Yksikössä on työntekijä paikalla arkipäivisin ja lauantaisin. Saat suunnitelmallista, tiivistettyä viikoittaista tai päivittäistä tukea tarpeesi mukaisesti. Tavoitteena on, että voit siirtyä myöhemmin tuettuun itsenäiseen asumiseen.

Yhteisöllisessä asumisessa sinulle annetaan päivittäistä henkilökohtaista apua, ohjausta, valvontaa ja tukea. Yksikössä on paikalla henkilökuntaa päivittäin. Tuen tarve perustuu henkilökohtaiseen palvelu- ja kuntoutussuunnitelmaasi. Palveluasumisessa sinun on mahdollisuus ostaa halutessasi ateriat talolta.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa työskennellään kuntouttavalla työotteella huolehtien yksilöllisistä tarpeistasi. Sinulle voidaan järjestää ympärivuorokautista palveluasumista, mikäli tarvitset vuorokaudenajasta riippumatonta hoitoa ja huolenpitoa. Ammattilaiset ovat tukenasi ylläpitäen ja edistäen toimintakykysi. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa huolehditaan ruokailustasi, vaatehuollosta ja siivouksesta. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään tarpeesi mukaan pitkäaikaisesti tai lyhytaikaisesti. Tavoitteena on, että kuntoudut vähitellen kevyempään asumispalveluun.

Toimi näin

Hakeudu mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluihin hoitavan tahosi, esimerkiksi hoitavan yksikön tai oman sosiaaliaseman kautta. Jos sinulla on jo asiakkuus, ota yhteyttä omaan työntekijääsi.

Jos olet jäänyt asunnottomaksi, ole yhteydessä omaan työntekijääsi tai kiireellisessä tapauksessa virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystykseen. Voit myös hakeutua asumispäivystykseen.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Asumispalveluja järjestetään henkilöille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat apua ja tukea asumisessa tai asumisen järjestämisessä. Asumispalvelun tarve arvioidaan yksilöllisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten toimesta. Asumispalveluita voidaan järjestää, jos henkilöllä on toimintakykyä heikentävä elämäntilanne, sairaus tai vamma.

Tuettua asumista myönnetään asiakkaille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat hyvinvointialueen apua tai tukea itsenäiseen asumiseen tai itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. Kotiin annettavat palvelut ovat ensisijaisia suhteessa muihin asumispalveluihin. Asiakkaan toimintakykyä ja tuen tarvetta arvioidaan säännöllisesti asumisen palvelun aikana.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksullinen.

Asumispalvelun asiakasmaksusta annetaan viranhaltijapäätös asiakkaan maksukyvyn perusteella.

Pirha 2.0 PTV Kuntavalinta Widget

Hae paikkakunnan mukaan

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Löydä lisätietoa verkosta

Kun valitset paikkakunnan, näet mistä löydät lisätietoa.

Keiturin Soten www-sivuilta löydät mm. tietoa palveluistamme ja ajanvarauksesta. Sivuilta löytyvät myös kaikki Keiturin Soten yhteystiedot sekä tietoa avoimista työpaikoistamme. Sivuilla olevalla yhteydenottolomakkeella voit antaa meille palautetta, jättää yhteydenottopyynnön tai vaikkapa avoimen työhakemuksen.

Keiturin Soten www-sivut, Virrat ja Ruovesi

Soita

Kun valitset paikkakunnan, saat esiin etsimäsi puhelinnumerot.

Asumispalvelukoordinaattori on sosiaaliohjaaja, jonka tehtävänä on huolehtia mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelutarpeen kartoituksesta ja seurata asumispalveluasiakkaiden kuntoutumista.

Puhelinnumerot
0444861721

Ma
klo 9–14
Ti
klo 9–14
Ke
klo 9–14
To
klo 9–14
Pe
klo 9–14

Voit olla yhteydessä työntekijöihin puhelimitse.

Puhelinnumerot
0504314483 Tehostetun asumispalvelun ohjaajat 24/7
0503152790 Tuetun asumispalvelun ohjaajat, arkisin 8-17
0400501885 Yksikön esihenkilö

Saat tietoa sosiaalipalveluista, niiden saamisen ehdoista sekä tukea palveluiden ja etuuksien hakemiseen ja käyttöön.

Voit saada apua esimerkiksi täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemiseen. Tarvittaessa varaamme sinulle ajan sosiaalihuollon ammattilaiselle.

Ota rohkeasti yhteyttä! Sosiaalipalvelujen neuvonnassa sinua palvelevat sosiaalialan ammattilaiset.

Puhelinnumerot
033845700 Sosiaalipalvelujen neuvonta

Ma
klo 9–15
Ti
klo 9–15
Ke
klo 12–17.30
To
klo 9–15
Pe
klo 9–15

Katso toimipisteet

Kun valitset paikkakunnan, saat tietää palvelupaikat.

Akaan sosiaali- ja terveysasema

Käyntiosoite:
Torkontie 2, 37800 AKAA
Ryödintie 16, 37800 AKAA

Sosiaali- ja terveysasemalla on Akaan alueen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut: lääkärien ja hoitajien vastaanotto, neuvolat, laboratorio, röntgen, fysioterapia ja apuvälinepalvelut sekä suun terveydenhuolto. Lisäksi siellä toimii alueen lasten, nuorten ja perheiden palvelut lukuun ottamatta kouluterveydenhuollon ja oppilashuollon palveluita. Myös kotihoito ja ikäihmisten asiakasohjaus toimivat sosiaali- ja terveyasemalla.

Puhelinnumerot

0403352702

hoidon tarpeen arviointi ja neuvonta, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

0403352704

kiireellinen hoito, ma–pe klo 8–16

0403354696

Tekstiviestipalvelu ajan perumista varten. Kirjoita viestiin nimesi ja aika, jonka perut. Älä kirjoita henkilöllisyystunnusta viestiin.

Hyvinvointikeskuksen infopisteen neuvonta
Ma
klo 8–16
Ti
klo 8–16
Ke
klo 8–16
To
klo 8–16
Pe
klo 8–15
Arkipyhien aattoina klo 8:00-15:00

Haaparinteen kuntoutumiskodit, Pälkäne

Käyntiosoite:
Vohlisaarentie 3, 36760 LUOPIOINEN

Haaparinteen kuntoutumiskodit on päihteetön asumispalveluyksikkö, joka tuottaa tehostettua ympärivuorokautista sekä tuettua kuntouttavaa asumispalvelua täysi-ikäisille mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Haaparinteen kuntoutumiskodit sijaitsee Pälkäneen Luopioisissa kauniin Kukkiajärven rannalla.

Puhelinnumerot

0400501885

Yksikön esihenkilö

0504314483

Tehostetun asumispalvelun ohjaajat 24/7

0503152790

Tuetun asumispalvelun ohjaajat

Lempäälän sosiaali- ja terveysasema

Käyntiosoite:
Himminpolku 6, 37500 LEMPÄÄLÄ

Lempäälän sosiaali- ja terveysaseman lääkäreiden ja sairaanhoitajienhoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Hoidon tarve arvioidaan puhelimessa. Hoidon tarpeen arvioinnin mukaisesti sinulle voidaan varata aika lääkärille tai sairaanhoitajalle. Palvelunumerosta saat ohjausta ja neuvontaa jo puhelimessa.

Sosiaali- ja terveysasemalta saat myös hoitoa kiireellisissä terveysongelmissa, joihin tarvitset hoitoa 1-3 vuorokauden kuluessa. Kiireellistä hoitoa voit saada terveysasemalla sen aukioloaikoina. Yöaikaan Lempäälän alueen asukkaiden kiireellinen hoito annetaan Tays Valkeakoskella päivystyksessä.

Lempäälän sosiaali- ja terveysasemalla sijaitsee myös äitiys- ja lastenneuvola, ehkäisyneuvola, hammashoitola, apuvälinepalvelu, fysioterapia, toimintaterapia ja puheterapia.

Lisäksi sosiaali- ja terveysaseman yhteydessä on psykiatrian poliklinikka, missä toteutetaan erikoissairaanhoidon tasoisia psykiatrisia arvioita ja hoitojaksoja.

Puhelinnumerot

033845017

Tiimi: Lempäälä länsi, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

033845016

Tiimi: Lempäälä itä, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

033845018

Tiimi: Kulju, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

033845250

Kiirevastaanotto, ma-to klo 8-18, pe (ja arkipyhien aatot) klo 8 - 16, la-su (ja arkipyhät) klo 10-16

Ma
klo 8–18
Ti
klo 8–18
Ke
klo 8–18
To
klo 8–18
Pe
klo 8–16
La
klo 10–16
Su
klo 10–16
Infon aukioloajat
Ma
klo 8–13
Ti
klo 8–13
Ke
klo 8–13
To
klo 8–13
Pe
klo 8–13

Parkanon sosiaalitoimisto

Käyntiosoite:
Parkanontie 37, 39700 PARKANO

Parkanon sosiaalihuollon palvelujen asiointipiste.

Pirkkalan sosiaalitoimisto

Käyntiosoite:
Suupantie 2, 33960 PIRKKALA

Pirkkalan sosiaalipalvelujen asiointipiste. Sosiaalitoimiston työntekijät ovat tavattavissa ajanvarauksella.

Voit varata ajan työntekijöille puhelinajalla.

Tukiasumisyksikkö Jussi-koti, Tampere

Käyntiosoite:
Kourutaltankatu 3, 33560 TAMPERE

Jussi- koti tarjoaa tukiasumista 55- vuotta täyttäneille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Työntekijät tukevat asukkaita asumisessa, arjenhallinnassa, terveysasioissa, itselle mielekkäiden tavoitteiden saavuttamisessa sekä yhteisöön kiinnittymisessä. Jussi-koti tarjoaa päihteet sallivaa asumista.

Jussi-kotiin hakeudutaan sosiaalityöntekijän tai terveydenhuollon ammattilaisen kautta.

Puhelinnumerot

Valkeakosken terveyskeskus

Käyntiosoite:
Särpimäenkatu 27, 37600 VALKEAKOSKI
Salonkatu 24, 37600 VALKEAKOSKI - Terveyskeskuspäivystys
Postiosoite:
Särpimäenkatu 27, 37600 VALKEAKOSKI

Valkeakosken lääkäri-hoitajatyöparien yhteystiedot Valkeakosken lääkäri-hoitajatyöparien yhteystiedot

Terveyskeskuksen tiloissa Särpimäenkadulla toimivat neuvolapalvelut, lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot, hammashoitola, fysioterapia, A-klinikka ja erityistyöntekijöiden vastaanotot. Näiden lisäksi terveyskeskuksen tiloissa on mielenterveyspalvelujen vastaanottoja sekä sosiaalipalvelujen toimintaa.

Mielenterveyspalveluiden vastaanottohuoneet sijaitsevat 1 kerroksessa, odotustila B1. Ei erillistä ilmoittautumista itsepalveluautomaatilla.

Työikäisten sosiaalityön palvelut sijaitsevat 1A-kerroksessa. Yhteispalvelukeskuksen toiminnot kuten sosiaalipalvelujen neuvonnan sekä lastensuojelun löydät 2A-kerroksesta.

Hoiva- ja kuntoutusyksikköön (mm. kuntoutuspalvelujen terapia-allas, toimintaterapeutti, ryhmäkuntoutustilat, "Hoikun" kokoustila, psykiatrinen päiväosasto, geriatrinen osasto ja muistipoliklinikka) kulku tapahtuu Kirkkotien kautta. Katuosoite on Kirkkotie 8.

Vammaispalvelujen toimistoja ja kehitysvammaisten päivätoimintayksikkö SÄDE sijaitsevat "Mutteri-rakennuksessa" kampusalueen pohjoisreunassa ja sen kakkoskerrokseen esteetön kulku on Kerhomajantien kautta. Katuosoite on Kerhomajankatu 2.

Hammashoitola toimii terveyskeskuksen tiloissa, sisäänkäynti ovesta S5.

Puhelinnumerot

033845015

Terveysaseman hoidon tarpeen arviointi- ja neuvontanumero, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Terveyskeskus on avoinna
Ma
klo 8–16
Ti
klo 8–16
Ke
klo 8–16
To
klo 8–16
Pe
klo 8–16

Tuloksia ei löytynyt.