Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut
Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut
Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget
Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa sinulle tarjotaan erilaisia tuettuja asumismuotoja ja huolenpitoa kuntouttavin tavoin. Asumispalvelujen vaihtoehtoja ovat omaan kotiisi tarjottava tuettu asuminen, yhteisöllinen asuminen ja ympärivuorokautinen palveluasuminen palveluasuminen.
Tuettu asuminen
Tuettua asumista voidaan järjestetään sinulle, jos tarvitset suunnitelmallista ohjausta ja tiivistettyä tukea asumisessa, arjen askareissa ja sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymisessä. Tavoitteena on tukea asumistasi itsenäisesti. Palveluun liittyy säännölliset viikoittaiset tukikäynnit, jotka määräytyvät palvelutarpeesi mukaisesti. Tuettua asumista voidaan järjestää omaan kotiisi tai tukiasuntoon.
Yhteisöllinen asuminen
Yhteisöllinen asuminen on yksi vaihtoehto asumisellesi. Kun asut asumisyksikössä, saat ohjausta arjen sujumiseen ja tukea päihteettömyyteen. Yksikössä on työntekijä paikalla arkipäivisin ja lauantaisin. Saat suunnitelmallista, tiivistettyä viikoittaista tai päivittäistä tukea tarpeesi mukaisesti. Tavoitteena on, että voit siirtyä myöhemmin tuettuun itsenäiseen asumiseen.
Yhteisöllisessä asumisessa sinulle annetaan päivittäistä henkilökohtaista apua, ohjausta, valvontaa ja tukea. Yksikössä on paikalla henkilökuntaa päivittäin. Tuen tarve perustuu henkilökohtaiseen palvelu- ja kuntoutussuunnitelmaasi. Palveluasumisessa sinun on mahdollisuus ostaa halutessasi ateriat talolta.
Ympärivuorokautinen palveluasuminen
Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa työskennellään kuntouttavalla työotteella huolehtien yksilöllisistä tarpeistasi. Sinulle voidaan järjestää ympärivuorokautista palveluasumista, mikäli tarvitset vuorokaudenajasta riippumatonta hoitoa ja huolenpitoa. Ammattilaiset ovat tukenasi ylläpitäen ja edistäen toimintakykysi. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa huolehditaan ruokailustasi, vaatehuollosta ja siivouksesta. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään tarpeesi mukaan pitkäaikaisesti tai lyhytaikaisesti. Tavoitteena on, että kuntoudut vähitellen kevyempään asumispalveluun.
Toimi näin
Hakeudu mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluihin hoitavan tahosi, esimerkiksi hoitavan yksikön tai oman sosiaaliaseman kautta. Jos sinulla on jo asiakkuus, ota yhteyttä omaan työntekijääsi.
Jos olet jäänyt asunnottomaksi, ole yhteydessä omaan työntekijääsi tai kiireellisessä tapauksessa virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystykseen. Voit myös hakeutua asumispäivystykseen.
Kenelle palvelu on tarkoitettu?
Asumispalveluja järjestetään henkilöille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat apua ja tukea asumisessa tai asumisen järjestämisessä. Asumispalvelun tarve arvioidaan yksilöllisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten toimesta. Asumispalveluita voidaan järjestää, jos henkilöllä on toimintakykyä heikentävä elämäntilanne, sairaus tai vamma.
Tuettua asumista myönnetään asiakkaille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat hyvinvointialueen apua tai tukea itsenäiseen asumiseen tai itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. Kotiin annettavat palvelut ovat ensisijaisia suhteessa muihin asumispalveluihin. Asiakkaan toimintakykyä ja tuen tarvetta arvioidaan säännöllisesti asumisen palvelun aikana.
Maksaako palvelu?
Palvelu on maksullinen.
Asumispalvelun asiakasmaksusta annetaan viranhaltijapäätös asiakkaan maksukyvyn perusteella.
Pirha 2.0 PTV Kuntavalinta Widget
Hae paikkakunnan mukaan
Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget
Löydä lisätietoa verkosta
Kun valitset paikkakunnan, näet mistä löydät lisätietoa.
Keiturin Soten www-sivuilta löydät mm. tietoa palveluistamme ja ajanvarauksesta. Sivuilta löytyvät myös kaikki Keiturin Soten yhteystiedot sekä tietoa avoimista työpaikoistamme. Sivuilla olevalla yhteydenottolomakkeella voit antaa meille palautetta, jättää yhteydenottopyynnön tai vaikkapa avoimen työhakemuksen.
Soita
Kun valitset paikkakunnan, saat esiin etsimäsi puhelinnumerot.
Asumispalvelukoordinaattori on sosiaaliohjaaja, jonka tehtävänä on huolehtia mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelutarpeen kartoituksesta ja seurata asumispalveluasiakkaiden kuntoutumista.
Puhelinnumerot
0444861721
Voit olla yhteydessä työntekijöihin puhelimitse.
Puhelinnumerot
0504314483
Tehostetun asumispalvelun ohjaajat 24/7
0503152790
Tuetun asumispalvelun ohjaajat, arkisin 8-17
0400501885
Yksikön esihenkilö
Saat tietoa sosiaalipalveluista, niiden saamisen ehdoista sekä tukea palveluiden ja etuuksien hakemiseen ja käyttöön.
Voit saada apua esimerkiksi täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemiseen. Tarvittaessa varaamme sinulle ajan sosiaalihuollon ammattilaiselle.
Ota rohkeasti yhteyttä! Sosiaalipalvelujen neuvonnassa sinua palvelevat sosiaalialan ammattilaiset.
Puhelinnumerot
033845700
Sosiaalipalvelujen neuvonta
Katso toimipisteet
Kun valitset paikkakunnan, saat tietää palvelupaikat.
Akaan sosiaali- ja terveysasema
Torkontie 2, 37800 AKAA
Ryödintie 16, 37800 AKAA
Sosiaali- ja terveysasemalla on Akaan alueen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut: lääkärien ja hoitajien vastaanotto, neuvolat, laboratorio, röntgen, fysioterapia ja apuvälinepalvelut sekä suun terveydenhuolto. Lisäksi siellä toimii alueen lasten, nuorten ja perheiden palvelut lukuun ottamatta kouluterveydenhuollon ja oppilashuollon palveluita. Myös kotihoito ja ikäihmisten asiakasohjaus toimivat sosiaali- ja terveyasemalla.
hoidon tarpeen arviointi ja neuvonta, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15
kiireellinen hoito, ma–pe klo 8–16
Tekstiviestipalvelu ajan perumista varten. Kirjoita viestiin nimesi ja aika, jonka perut. Älä kirjoita henkilöllisyystunnusta viestiin.
Haaparinteen kuntoutumiskodit, Pälkäne
Vohlisaarentie 3, 36760 LUOPIOINEN
Haaparinteen kuntoutumiskodit on päihteetön asumispalveluyksikkö, joka tuottaa tehostettua ympärivuorokautista sekä tuettua kuntouttavaa asumispalvelua täysi-ikäisille mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Haaparinteen kuntoutumiskodit sijaitsee Pälkäneen Luopioisissa kauniin Kukkiajärven rannalla.
Yksikön esihenkilö
Tehostetun asumispalvelun ohjaajat 24/7
Tuetun asumispalvelun ohjaajat
Lempäälän sosiaali- ja terveysasema
Himminpolku 6, 37500 LEMPÄÄLÄ
Lempäälän sosiaali- ja terveysaseman lääkäreiden ja sairaanhoitajienhoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Hoidon tarve arvioidaan puhelimessa. Hoidon tarpeen arvioinnin mukaisesti sinulle voidaan varata aika lääkärille tai sairaanhoitajalle. Palvelunumerosta saat ohjausta ja neuvontaa jo puhelimessa.
Sosiaali- ja terveysasemalta saat myös hoitoa kiireellisissä terveysongelmissa, joihin tarvitset hoitoa 1-3 vuorokauden kuluessa. Kiireellistä hoitoa voit saada terveysasemalla sen aukioloaikoina. Yöaikaan Lempäälän alueen asukkaiden kiireellinen hoito annetaan Tays Valkeakoskella päivystyksessä.
Lempäälän sosiaali- ja terveysasemalla sijaitsee myös äitiys- ja lastenneuvola, ehkäisyneuvola, hammashoitola, apuvälinepalvelu, fysioterapia, toimintaterapia ja puheterapia.
Lisäksi sosiaali- ja terveysaseman yhteydessä on psykiatrian poliklinikka, missä toteutetaan erikoissairaanhoidon tasoisia psykiatrisia arvioita ja hoitojaksoja.
Tiimi: Lempäälä länsi, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15
Tiimi: Lempäälä itä, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15
Tiimi: Kulju, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15
Kiirevastaanotto, ma-to klo 8-18, pe (ja arkipyhien aatot) klo 8 - 16, la-su (ja arkipyhät) klo 10-16
Parkanontie 37, 39700 PARKANO
Parkanon sosiaalihuollon palvelujen asiointipiste.
Suupantie 2, 33960 PIRKKALA
Pirkkalan sosiaalipalvelujen asiointipiste. Sosiaalitoimiston työntekijät ovat tavattavissa ajanvarauksella.
Voit varata ajan työntekijöille puhelinajalla.
Tukiasumisyksikkö Jussi-koti, Tampere
Kourutaltankatu 3, 33560 TAMPERE
Jussi- koti tarjoaa tukiasumista 55- vuotta täyttäneille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Työntekijät tukevat asukkaita asumisessa, arjenhallinnassa, terveysasioissa, itselle mielekkäiden tavoitteiden saavuttamisessa sekä yhteisöön kiinnittymisessä. Jussi-koti tarjoaa päihteet sallivaa asumista.
Jussi-kotiin hakeudutaan sosiaalityöntekijän tai terveydenhuollon ammattilaisen kautta.
Särpimäenkatu 27, 37600 VALKEAKOSKI
Salonkatu 24, 37600 VALKEAKOSKI - Terveyskeskuspäivystys
Särpimäenkatu 27, 37600 VALKEAKOSKI
Valkeakosken lääkäri-hoitajatyöparien yhteystiedot
Valkeakosken lääkäri-hoitajatyöparien yhteystiedot
Terveyskeskuksen tiloissa Särpimäenkadulla toimivat neuvolapalvelut, lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot, hammashoitola, fysioterapia, A-klinikka ja erityistyöntekijöiden vastaanotot. Näiden lisäksi terveyskeskuksen tiloissa on mielenterveyspalvelujen vastaanottoja sekä sosiaalipalvelujen toimintaa.
Mielenterveyspalveluiden vastaanottohuoneet sijaitsevat 1 kerroksessa, odotustila B1. Ei erillistä ilmoittautumista itsepalveluautomaatilla.
Työikäisten sosiaalityön palvelut sijaitsevat 1A-kerroksessa. Yhteispalvelukeskuksen toiminnot kuten sosiaalipalvelujen neuvonnan sekä lastensuojelun löydät 2A-kerroksesta.
Hoiva- ja kuntoutusyksikköön (mm. kuntoutuspalvelujen terapia-allas, toimintaterapeutti, ryhmäkuntoutustilat, "Hoikun" kokoustila, psykiatrinen päiväosasto, geriatrinen osasto ja muistipoliklinikka) kulku tapahtuu Kirkkotien kautta. Katuosoite on Kirkkotie 8.
Vammaispalvelujen toimistoja ja kehitysvammaisten päivätoimintayksikkö SÄDE sijaitsevat "Mutteri-rakennuksessa" kampusalueen pohjoisreunassa ja sen kakkoskerrokseen esteetön kulku on Kerhomajantien kautta. Katuosoite on Kerhomajankatu 2.
Hammashoitola toimii terveyskeskuksen tiloissa, sisäänkäynti ovesta S5.
Terveysaseman hoidon tarpeen arviointi- ja neuvontanumero, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15
Tuloksia ei löytynyt.