Raskauspäivystys
Raskauspäivystys
Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget
Raskauspäivystyksessä hoidamme kiireellistä hoitoa vaativia vaivoja, jotka liittyvät raskauteen ja synnytykseen tai synnytyksen jälkeiseen aikaan.
Hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä.
Tarvitset raskauspäivystykseen yleensä päivystyslähetteen. Ilman lähetettä hoidamme ne raskaana olevat, joilla on epäily lapsivedenmenosta tai synnytyksestä.
Voit ottaa vastasyntyneen mukaasi raskauspäivystykseen, mutta muutoin lasten mukana oloa ei suositella.
Jos vaivasi ei vaadi päivystyksellistä hoitoa raskauspäivystyksessä, sinut ohjataan toiseen hoitopaikkaan tai kotiin.
Toimi näin
Kiireettömissä asioissa ole yhteydessä neuvolaan tai terveyskeskukseen.
Vakavissa ja henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112 tai hakeudu lähimpään päivystykseen. Ole yhteydessä päivystysapuun 116 117 aina ennen päivystykseen lähtemistä.
Hoito- ja toimintaohjeiden saamiseksi voit olla yhteydessä Pirkanmaan päivystysapuun 116 117, Pirkanmaan terveysneuvontaan tai Naistentauti- ja raskauspäivystyksen neuvontapuhelimeen.
Naistentauti- ja raskauspäivystyksen neuvontapuhelimessa käytämme takaisinsoittopalvelua. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Huomioithan, että takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta.
Kenelle palvelu on tarkoitettu?
Hoitoon pääsemiseksi tarvitset pääsääntöisesti lääkärin lähetteen. Lähetteen voit saada terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, neuvolasta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.
Ilman lähetettä hoidamme seuraavat
Raskaana olevat yli 22 raskausviikolla
- Jos kyse on ennenaikaisen synnytyksen uhasta, esim. runsasta veristä vuotoa, epätavallisen voimakasta vatsakipua tai supistuksia, joihin kipulääke ja lepo eivät auta
- Jos on lapsiveden meno tai sen epäily
- Sikiön liikelaskennan kriteerit eivät täyty
- Todetun raskausmyrkytyksen oireet pahenevat
- Todetun hepatoosin oireet pahenevat
- Olet ollut tapaturmassa
Synnyttäneet
- Pian kotiutumisen jälkeen alkanut kuume ja alavatsakipu
- Emättimestä tuleva poikkeuksellisen runsas verinen vuoto
- Keisarinleikkaushaavan laaja aukeaminen
Maksaako palvelu?
Palvelu on maksullinen.
Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget
Naistentauti- ja raskauspäivystyksen neuvontapuhelin on tarkoitettu naistentautien potilaille, raskaana oleville ja synnyttäjille päivystysasioita koskien.
Käytämme takaisinsoittopalvelua. Soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Soittaessasi sinulta kysytään, koskeeko asiasi lapsivedenmenoa tai päivystystä vai synnytystä. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Huomioi, että takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta.
Puhelinnumerot
0331165942
Takaisinsoittonumero
Avoinna 24/7
Synnytysyksikön puhelinasiointi on tarkoitettu esimerkiksi synnyttäjän omaisille sekä ammattilaisille.
Jos asiasi koskee synnytystä, lapsiveden menoa tai raskauteen liittyviä päivystysasioita, ole yhteydessä naistentauti- ja raskauspäivystyksen neuvontapuhelimen numeroon.
Puhelinnumerot
0331166561
Synnytysyksikön toimisto
Päivystysapu 116117 tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysapuun saa yhteyden soittamalla numeroon 116117. Päivystysapuun otetaan yhteyttä ennen päivystykseen hakeutumista. Lisäksi palvelusta voi kysyä hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin. Päivystysapu palvelee 24/7. Arkisin tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti omalle terveysasemalle. Hätätilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.
Päivystysapu 116117 -palvelun oman alueensa asukkaille tuottavat hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja HUS. Kuulo- ja puhevammaisten tekstipalvelu löytyy osoitteesta 116117.fi.
Puhelinnumerot
116117
Avoinna 24/7
Pirkanmaan terveysneuvonnan sairaanhoitaja antaa sinulle puhelimessa hoito-ohjeita, arvioi hoidon tarpeesi ja tarvittaessa ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan. Voit keskustella sairaanhoitajan kanssa terveyteen ja sairauksiin liittyvistä kysymyksistä.
Sairaanhoitajalta saat omatoimisuutta tukevia yleisiä hoito-ohjeita. Sairaanhoitaja antaa neuvoja ja ohjeita myös äkillisissä sairaustapauksissa. Lisäksi voit saada tietoa muista sosiaali- ja terveyspalveluista.
Puhelinnumerot
033845000
0406397700
Tekstiviestipalvelu kuulo- ja puhevammaisille (ei puheluita)
Naistentauti- ja raskauspäivystys, Tays Keskussairaala
Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, D-rakennus, 3. kerros.
PL 2000, 33521 TAMPERE - Naistentauti- ja raskauspäivystys, Tays Keskussairaala
Tays Keskussairaalan naistentauti- ja raskauspäivystyksessä tutkimme ja hoidamme naistentautien päivystyspotilaita sekä raskaana olevia päivystyspotilaita ja vasta synnyttäneitä naisia, jotka tarvitsevat päivystyksellistä erikoissairaanhoitoa.
Tarvitset naistentauti- ja raskauspäivystykseen yleensä päivystyslähetteen. Ilman lähetettä hoitoon voivat tulla gynekologisissa syöpähoidossa olevat potilaat, sekä ne raskaana olevat, joilla on epäily lapsivedenmenosta tai synnytyksestä.
Avoinna 24/7
Synnytysyksikkö, Tays Keskussairaala
Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, D-rakennus, 4. kerros.
Pl 2000, 33521 TAMPERE - Synnytysyksikkö, Tays Keskussairaala
Tays Keskussairaalan synnytysyksikössä syntyy vuosittain noin 4400 vauvaa. Hoidamme sekä matalan riskin että riskiraskauspotilaiden synnytyksiä. Yliopistosairaalana hoidamme myös vaativaa hoitoa tarvitsevia synnyttäjiä ja vastasyntyneitä. Tarjoamme polikliinisen synnytyksen mahdollisuuden sitä toivoville.
Hoitoaika synnytysyksikössä vaihtelee muutamasta tunnista vuorokauteen. Sairaalassa oloaika riippuu synnytyksestä, synnyttäjän ja vauvan kokonaistilanteesta. Keskimäärin sairaalassa vietetään synnytyksen jälkeen 2 vuorokautta. Hoidamme synnyttäjää synnytyksen jälkeen äiti-lapsiyksikössä eli osastolla 2ab, potilashotellin Perheonni-yksikössä tai vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä, jos lapsen hoito sitä vaatii.
Tavoitteemme on turvallinen synnytys, joka huomioi yksilölliset tarpeet.
Naistentauti- ja raskauspäivystys
Toimisto
Avoinna 24/7
Tuloksia ei löytynyt.
Tuloksia ei löytynyt.