Readspeaker

Ortopedia ja traumatologia

Ortopedia ja traumatologia

Ortopedia ja traumatologia

Taysissa tutkimme ja hoidamme muun muassa luunmurtumia, muita tukikudoksen vammoja ja tukirangan rappeumista aiheutuvia ongelmia, kuten lanneselän kiputiloja, sekä lonkan ja polven kulumia. Koordinoimme myös tukikudosperäisten kasvainten eli sarkoomien hoitoa. Hoidamme potilaita, joiden tilanne vaatii leikkaushoitoa.

Taysissa hoidettavia sairauksia ovat muun muassa

  • Luunmurtumat
  • Lonkan ja polven kulumat
  • Selkäkipu
  • Tukikudosvammat
  • Sarkooma

Tutkimukset ja hoito Taysissa

Hoidamme tukirangan sairauksia leikkaushoidolla. Lääkäri tutkii ja haastattelee sinut ennen leikkausta.  Tarvittaessa sinulle tehdään röntgen-, tietokonetomografia-, magneettitutkimuksia, hermorata- sekä laboratoriotutkimuksia.

Noin puolet potilaistamme tarvitsee päivystysleikkauksen. Tällaisia tilanteita ovat muun muassa luunmurtumat ja pehmeän tukikudoksen vammat, tulehdukset ja lanneselän hermopinteet.

Ennalta suunniteltuun leikkaukseen kutsumme muun muassa jalkaterän ryhtivirheiden, olkanivelen lihaskalvorepeämien ja rangan hermopuristusten hoitamiseksi.

Poliklinikoilla tutkimme pääasiassa ortopedisiä potilaita ja suunnittelemme leikkaushoidot tutkimusten jälkeen. Osastohoito kestää yleensä yksi-kuusi vuorokautta, keskimääräinen hoitojakso on kolme vuorokautta. Vaikeat monivammat, tulehdukset sekä raskaat selkä- ja kasvainkirurgiset leikkaukset edellyttävät tätä pidempiä osastohoitoja.

Tuki- ja liikuntaelinleikkaukset ja tapaturmavammojen hoito on keskitetty Tays Keskussairaalaan. Lisäksi leikkaustoimintaa tehdään Hatanpään sairaalassa.

Taysin erityisosaaminen

Tays on omalla erityisvastuualueellaan ainoa sairaala, jossa on mahdollisuus hoitaa päivystyksellisesti kaikkia potilaan sairauksia ja vammoja. Esimerkkeinä vaativa rankamurtuma, joka painaa selkäydintä sekä lantionmurtumat, jotka vuotavat hengenvaarallisesti kudoksiin.

Olemme viime vuosina keskittyneet tutkimustyössä tuki- ja liikuntaelinsairaiden, perinteisesti ortopedisten potilaiden konservatiivisten eli ei-leikkauksellisten hoitojen kehittämiseen.

2.0 Hiusviivaerotin


Ortopedia ja traumatologia - vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilöt

  • Ylilääkäri Heikki Mäenpää

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

2.0 Hiusviivaerotin


Ortopedia ja traumatologia - sinua saattaisivat kiinnostaa - linkit