Murupolku

Readspeaker

Ilmoituksenvaraiset sosiaalipalvelut

Ilmoituksenvaraiset sosiaalipalvelut

Ilmoituksenvaraiset sosiaalipalvelut (uusi sisältö 1.12.2023)

Yksityisten sosiaalipalveluiden rekisteröinnin käsittely muuttuu uuden valvontalain myötä.

Uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta tulee voimaan 1.1.2024, jolloin palveluiden rekisteröintien käsittely siirtyy kokonaisuudessaan aluehallintovirastoille ja Valviralle. Hyvinvointialue ei enää käsittele ilmoituksia.

Rekisteröintihakemukset tehdään 1.1.2024 alkaen Soterin sähköisessä asioinnissa. Huomaathan, että rekisteröintihakemusta ei voi tehdä rekisteriin aikaisemmin. Lisätietoja Soterin sähköisestä asioinnista saat Valviran sivustolta.

Hyvinvointialue ei lähtökohtaisesti käsittele 1.12. jälkeen saapuneita ilmoituksia

Aluehallintovirasto on ohjeistanut hyvinvointialueita käsittelemään vireillä olevat ilmoitukset ja toimittamaan ne aluehallintovirastoon viimeistään 15.11.2023. Rekisterin muutoksen takia nykyinen Valveri-rekisteri suljetaan joulukuun aikana, jonka jälkeen ilmoituksia ei käsitellä enää Valveri-rekisterissä. Marraskuun jälkeen saapuneiden ilmoitusten osalta käsittely voi viivästyä.

Edellä mainitun ohjeistuksen perusteella Pirkanmaan hyvinvointialue ei lähtökohtaisesti käsittele 1.12.2023 alkaen saapuneita ilmoituksia, jotta esimerkiksi hyvinvointialueen lausunto ehditään laatimaan vuoden 2023 aikana. Ohjaammekin palveluntuottajia tekemään ilmoituksen suoraan Soterin sähköisessä asioinnissa 1.1.2024 alkaen. Pirkanmaan hyvinvointialueelle saapuneen ilmoituksen tiedot eivät siirry Soteriin suoraan, vaan palveluntuottajan tulee tehdä rekisteröintihakemus erikseen Soterin sähköisessä asioinnissa.

Palveluntuottajat, jotka jättävät rekisteröinti-ilmoituksen Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon 1.12. jälkeen, saavat erikseen tarkemman tiedotteen ja toimintaohjeita.

Lisätietoa tarvittaessa

Katja Uitus-Mäntylä
palvelupäällikkö
p. 044 472 2687

tai

valvonta@pirha.fi