Readspeaker

Vierailijalle ja läheiselle

Vierailijalle ja läheiselle

Vierailijalle ja läheiselle

Taysissa voi useimmilla osastoilla vierailla vapaasti päiväaikaan. Toivomme kuitenkin, että läheiset tulevat tapaamaan potilasta mieluummin iltapäivällä tai illalla, koska hoidot ja tutkimukset ajoittuvat aamu- ja keskipäivään. Yöaika on rauhoitettu lepoa varten.

Jossakin yksiköissä vierailuaikaa tai vierailijoiden lukumäärää on toiminnan luonteen vuoksi rajoitettu. Tarkemmat ohjeet vierailuista löytyvät yksikköesittelyjen yhteydestä tai kysymällä osaston henkilökunnalta.

Älä tule vierailulle sairaalaan, jos sinulla on flunssa, yskää, nuhaa tai kuumetta tai muu tarttuva tauti. Käytä käsidesinfektioainetta, kun tulet osastolle ja potilashuoneeseen ja kun lähdet sieltä.

Neuvottele kukkien tai syötävän tuomisesta potilaalle hoitohenkilökunnan kanssa. Kukkia ei voi viedä potilashuoneeseen, jos joku huoneessa olevista potilaista on niille allerginen. Syömisiä voi rajoittaa potilaan toimenpide, sairaus tai erityisruokavalio.

Sairaalaan sisälle ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Ainoastaan avustaja- ja opaskoiralla on oikeus kulkea käyttäjänsä mukana myös sairaalassa.

Saako sairaalassa valokuvata tai videoida?

Sairaalassa kuvaamiseen ja kuvan julkaisemiseen tarvitaan lähes aina lupa. Vain pääaula ja kahvila ovat julkisia tiloja, joissa voit kuvata ilman lupaa. Kuviin tai videoon tunnistettavasti tulevilta potilailta pitää olla suostumus kuvaamiseen.

Muualla sairaalassa kuvaaminen on luvanvaraista. Kuvausluvan antaa yksikön esimies tai hyvinvointialueen viestintä. Oman toimenpiteen kuvaaminen on mahdollista, jos se ei häiritse toimenpiteen tekemistä eikä henkilökuntaa kuvata vastoin heidän suostumustaan.

Kuvan julkaisemiseen lehdessä, internetissä tai sosiaalisessa mediassa tarvitaan aina kuvassa esiintyvien henkilöiden suostumus. Ilman suostumusta et voi julkaista kuvia edes sellaisissa sosiaalisen median palveluissa, joiden käyttäjät on rajattu, kuten Facebookissa.

Voiko vierailla synnyttäneen perheen luona?

Synnyttäneet äidit ja vastasyntyneet tarvitsevat paljon lepoa ja rauhaa. Puoliso tai tukihenkilö ja vauvan sisarukset voivat vierailla synnytysvuodeosastolla kello 10–20, vauvan isovanhemmat kello 18–19.

Potilashotellin Perheonni-yksikössä ei ole vierailurajoituksia. Siellä majoittuvat vauvaperheet huolehtivat vieraidensa kutsumisesta oman aikataulunsa mukaan. Jos olet potilashotelliin tuleva vieras, ilmoittaudu hotellin vastaanotossa. Sieltä ilmoitetaan perheelle tulostasi. Vierailusta voit sopia puhelimitse myös suoraan perheen kanssa. Perheen tai tukihenkilön täytyy tulla sinua vastaan ala-aulaan tai kerroksen ovelle, joka on lukossa.

2.0 Hiusviivaerotin


Vierailijalle ja läheiselle - sinua saattaisivat kiinnostaa - linkki