Readspeaker

Valikkonäyttö

Lasten erikoissairaanhoidon kotisairaanhoito

Lasten erikoissairaanhoidon kotisairaanhoito

Lasten erikoissairaanhoidon kotisairaanhoito

Lasten kotisairaalatoiminta on lääkärijohtoista ja ympärivuorokautista erikoissairaanhoitoa lapsen kotona. Kotisairaalan potilaaksi voi päästä Tampereella tai lähikunnassa asuva lapsi, jonka lääkäri on tutkinut lastentautien osastolla tai poliklinikalla ja todennut sopiviksi kotisairaalaan.

Hoito kotisairaalassa perustuu perheen vapaaehtoisuuteen. Vanhemmat vastaavat lapsen tarvitsemasta päivittäisestä hoidosta ja huolenpidosta kotona, ja kotisairaalan työntekijät käyvät tekemässä tarvittavat hoitotoimenpiteet.

Perhe voi olla puhelimitse yhteydessä kotisairaalan henkilökuntaan, ja voimme tarvittaessa ottaa lapsen sairaalan vuodeosastolle vuorokauden ajasta riippumatta.

Lapsi voi olla kotisairaalan potilaana esimerkiksi suonensisäisen antibioottihoidon, haavanhoidon tai keskosuuden vuoksi. Kotisairaalan työntekijät käyvät myös ottamassa näytteitä esimerkiksi syöpälasten syvälaskimokanyyleista.

Tilanteen ja hoidon syyn mukaan lapsen hoito jatkuu kotisairaalajakson jälkeen neuvolassa, omalääkärillä tai Taysissa lasten avohoitoyksikössä.

Lasten kotisairaalan potilaalta peritään poliklinikkamaksu lääkärin suorittamasta tutkimuksesta ja hoidosta seitsemältä käynniltä kalenterivuodessa.

Lasten erikoissairaanhoidon kotisairaanhoito - hoitoyksiköt

Lasten erikoissairaanhoidon kotisairaanhoito - vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilöt

  • Osastonhoitaja Merita Inki

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

Lasten erikoissairaanhoidon kotisairaanhoito - esittelyvideo