logo

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot

Murupolku

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot - kuvaus

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot

Omaolo-oirearviot
Riittääkö omahoito? Vai tarvitsetko ammattilaisen apua? Omaolon avulla voit helposti arvioida hoitotarvetta. Palveluun kirjauduttuasi näet toimintaohjeen ja voit lähettää saamasi oirearvion terveydenhuollon ammattilaiselle, joka ottaa sinuun tarpeen mukaan yhteyttä.
Omaolo

Hoidon tarpeen arviointi

Kun tarvitset apua terveyteen liittyvissä asioissa, ole ensisijaisesti yhteydessä omaan sosiaali- ja terveysasemaasi. Terveydenhuollon ammattilainen tekee ensimmäisen yhteydenoton aikana vointisi ja oireidesi perusteella arvion tilanteestasi ja ohjaa sinut tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja -hoitoon oikealle ammattilaiselle. Joskus hoidoksi riittää puhelimessa tai chatissa annettu ohjaus tai Omaolon antama itsehoito-ohjeistus.

Kiireettömät vastaanotot

Kiirevastaanotot

Kiireellistä hoitoa saat arkipäivisin asuinalueesi sosiaali- ja terveysasemalta, virka-ajan ulkopuolella ja pyhäpäivinä keskitetyistä kiirevastaanottopisteistä.

Sosiaali- ja terveysasemat

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot - haitari

Tietoa palveluistamme

Kun sinulle määrätty lääke on lopussa tai reseptisi on vanhenemassa, voit pyytää sähköisen reseptin uusimista Omakannassa, sosiaali- ja terveysasemallasi tai apteekissa.

Saatat tarvita todistuksen esimerkiksi ajokorttia tai sairauspoissaoloja varten. 

Katso myös:

Lääkärintodistusten hinnat

Asiakasmaksusivuilta löydät tietoa asiakasmaksuistamme, maksukatosta ja maksujen alentamisesta.