Readspeaker

Valikkonäyttö

Lastentautien hoito

Lastentautien hoito

Lapsipotilas nalle sylissä ja käsi aikuisen kädessä.
 

Lastentautien hoito

Tutkimme ja hoidamme alle 16–18-vuotiaita lapsia ja nuoria, joiden hoito edellyttää lastentautien erityisosaamista. Hoidamme lapsia ja nuoria useilla eri erikoisaloilla ja hoitoa voi saada poliklinikalla, vuodeosastolla ja kotisairaalassa.

Allergioiden ja lastenkirurgisten ongelmien hoidon ja tutkimukset olemme keskittäneet näiden hoitoon erikoistuneisiin yksiköihin.

Osana lapsen tai nuoren hoitoa tai oireiden selvittelyä voi olla erilaisia laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia. Riippuen sairaudesta ja oireesta joskus yksikin poliklinikkakäynti tai osastohoitojakso voi riittää asian selvittelyyn tai hoitamiseen.

Joidenkin lapsien ja nuorten kohdalla poliklinikkaseurantaa jatketaan kuitenkin koko lapsuusiän tai hänen hoitonsa voi vaatia toistuvia osastojaksoja.

Vuodeosastohoito on tarpeen kuitenkin vain niissä tapauksissa, joissa lapsen vointi tai sairaus vaatii jatkuvaa sairaalassa tapahtuvaa tarkkailua eikä hoitoa voida järjestellä avohuoltoon tai kotiin.

Sinut kutsutaan tutkimuksiin ja hoitoon lääkärin tekemän lähetteen perusteella. Lähetteen voit saada terveyskeskuksesta, neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta. Saat tarkemmat ohjeet kutsun yhteydessä.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat lapsipotilaat hoidetaan lasten päivystyksessä.

Lastentautien erikoisalat:

2.0 Hiusviivaerotin


2.0 Hiusviivaerotin


Lastentautien hoito - sinua saattaisi kiinnostaa - linkki

Lastentautien hoito - esittelyvideo