Readspeaker

Nenän ja sivuonteloiden sairaudet

Nenän ja sivuonteloiden sairaudet

Nenän ja sivuonteloiden sairaudet 

Nämä ylähengitystiesairaudet jaotellaan tulehduksellisiin ja ei-tulehduksellisiin sairauksiin. Tulehdukselliset ylähengitystiesairaudet ovat äkillisiä, toistuvia tai pitkittyneitä nenän- ja sivuonteloiden tulehduksia esimerkiksi poski- tai otsaontelotulehdus.  

Ei-tulehduksellisia ylähengitystiesairauksia on muun muassa kyynelteiden ahtaumat, allerginen ja muut nuhan muodot, hyvänlaatuiset ja pahanlaatuiset kasvaimet ylähengitysteissä. Lisäksi synnynnäiset tai hankitut (kasvojen alueen vammoista johtuvat) rakenneviat ja siihen liittyvät nenän tukkoisuusvaivat ovat ei-tulehduksellisia sairauksia.

Tutkimme ja hoidamme korva-, nenä-, ja kurkkutautien poliklinikalla nenän- ja sivuonteloiden sairauksia tähystys- ja kuvantamistutkimuksilla sekä tarvittaessa erilaisilla toiminnallisilla mittauksilla ja kudosnäytteiden otolla. Tutkimusten jälkeen teemme suunnitelman hoidosta ja jatkotoimenpiteistä sekä annamme hoidon ohjausta. Jos tarvitset leikkaushoitoa, annamme sinulle toimenpiteeseen ajan. Suuri osa nenäkäytävien ja sivuonteloiden leikkauksista voidaan tehdä päiväkirurgisina paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

2.0 Hiusviivaerotin