Valikkonäyttö
Apuvälineet
Apuvälineet
Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget
Apuvälinepalvelu on osa yksilöllistä kuntoutus- ja hoitoprosessiasi. Apuvälinepalveluiden tarkoituksena on
- edistää kuntoutumistasi
- tukea, ylläpitää tai parantaa toimintakykyäsi
- ehkäistä toimintakykysi heikentymistä
Apuvälineen tarpeen arviointi, sovitus ja käytön opetus tapahtuu paikkakuntasi apuvälineyksikössä, sairaalassa tai tarvittaessa kotikäyntinä.
Apuvälinepalvelut ovat sinulle maksuttomia.
Pirkanmaan alueellinen apuvälinekeskus muodostuu asuinkuntien apuvälineyksiköistä ja Taysin apuvälinekeskuksesta.
Oman asuinkunnan apuvälineyksikkö
Perusapuvälineet lyhytaikaiseen lainaan saat oman asuinkuntasi apuvälineyksiköstä ilman lähetettä. Perusapuvälineitä ovat esimerkiksi kyynärsauvat, kävelytelineet ja suihkutuolit.
Tays apuvälinekeskus
Taysin apuvälinekeskuksesta lainattaviin apuvälineisiin tarvitset aina lähetteen hoitovastuussa olevalta taholta. Apuvälinekeskukselle kuuluvat:
- Alle 16-vuotiaiden lasten apuvälineet
- Liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineet
- Sähköisen liikkumisen apuvälineet
- Vammaispalvelun välineet ja laitteet
- Kommunikoinnin apuvälineet
- Tietokoneen käytön apuvälineet
- Ympäristönhallinnan apuvälineet
Erikoissairaanhoidosta saat lainaan myös näön, kuulon ja hengityksen apuvälineitä omilta erikoisaloiltaan.
Toimi näin
Jos sinulla on tarve saada lainaan apuvälineitä, voit olla puhelimitse yhteydessä sosiaali- ja terveysasemasi apuvälineyksikköön. Yhteyttä voit ottaa myös sähköisen lomakkeen avulla.
Kenelle palvelu on tarkoitettu?
Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset apuvälineitä toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja turvaamiseksi. Apuvälineiden luovutusta ohjaavat valtakunnalliset apuvälineiden luovutusperusteet.
Pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevien henkilöiden apuvälineiden hankinnasta vastaa henkilöä hoitava laitos. Lääkinnälliseen kuntoutukseen kuuluvia apuvälineitä lainataan lääketieteellisin perustein todetun toimintavajavuuden korjaamiseksi. Arvioinnin apuvälineen tarpeesta tekee aina terveydenhuollon ammattihenkilö, esimerkiksi fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja.
Erikoissairaanhoidon apuvälineiden saamiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Perusterveydenhuollon apuvälinepalveluun et tarvitse lähetettä.
Vammaispalvelun hakemukset toimitetaan oman asuinalueesi vammaispalveluihin.
Pirha 2.0 PTV Kuntavalinta Widget
Hae paikkakunnan mukaan
Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget
Asioi digitaalisesti
Kun valitset paikkakunnan, tiedät kuinka asioida digitaalisesti.
OmaPirhassa voit asiointikunnastasi riippuen tehdä esimerkiksi digitaalisia ajanvarauksia, täyttää yhteydenotto- ja esitietolomakkeita sekä tietopyyntöjä.
Asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun asioit palvelussa ensimmäisen kerran, sinun tulee hyväksyä palvelun käyttöehdot ja tarkistaa omat tietosi. Osassa palveluista sinun on myös mahdollista asioida läheisesi puolesta.
OmaPirhan kautta käytössäsi on myös digiklinikka, jonka kautta voit helposti ja nopeasti olla yhteydessä ammattilaiseen erilaisissa terveysasioissa.
OmaTays on Taysin digitaalisen asioinnin palvelu.
OmaTays auttaa sinua, jos olet saanut kutsun Taysiin tai sinulla on parhaillaan hoitosuhde meille. Kirjaudu digitaaliseen OmaTaysiin joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
OmaTays-asiointipalvelun kautta voit esimerkiksi
- Nähdä ajanvarauksia ja laboratoriopyyntöjä, monissa yksiköissä myös ajanvarauksen siirto on mahdollista.
- Asioida alle 13-vuotiaan lapsen ja täysi-ikäisen (tarvitset Suomi.fi-valtuuden 'Terveydenhuollon asioiden hoito') puolesta.
- Täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä.
- Lähettää viestejä hoitoyksikköön, eli käydä hoitokeskusteluita. Hoitokeskustelu ei ole käytössä toistaiseksi kaikissa yksiköissä.
- Osallistua etävastaanotolle.
- Päivittää yhteyshenkilön tietoja.
- OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.
Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin.
Kirjautumalla osoitteeseen omatays.fi voit lähettää viestin apuvälinekeskukseen hoitokeskustelu-toiminnon kautta suojatussa yhteydessä. Palveluun vaadittava PIN-koodi on 3014.
Soita
Kun valitset paikkakunnan, saat esiin etsimäsi puhelinnumerot.
Alueellisen apuvälinekeskuksen puhelinasiointi toimii puhelinpalveluaikana ja takaisinsoittopalveluna. Puhelinpalveluaikana puhelusi ohjautuu asiakasneuvojalle. Takaisinsoittopalvelussa kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan, me soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.
Voitte ottaa yhteyttä sähköpostitse yleisissä apuvälinepalveluihin liittyvissä asioissa. Potilastietoa sisältävät yhteydenotot tulee tehdä joko puhelimitse tai asioimalla OmaTays sähköisen asioinnin palvelun kautta.
Apuvälinekeskus sijaitsee Tays Keskussairaalassa. Apuvälinekeskuksessa asiointi tapahtuu ajanvarauksella. Apuvälineitä voi palauttaa arkisin kello 7.15–16 välisenä aikana ilman ajanvarausta odotustilan yhteydessä olevaan palautuspisteeseen.
Puhelinnumerot
03 311 66013
Voit olla yhteydessä Akaan apuvälinepalveluihin ja fysioterapiaan soittamalla.
Puhelinnumerot
040 335 2725
, Fysioterapian ajanvaraus (peruutukset myös tekstiviestillä)
040 674 1047
, Apuvälinepalvelut
Voit olla yhteydessä Kuhmoisten apuvälinepalveluihin ja fysioterapiayksikköön soittamalla. Jos emme pääse vastaamaan puhelimeen, soitamme sinulle takaisin.
Puhelinnumerot
040 712 2552
, Apuvälineet ja fysioterapia
Voit olla yhteydessä apuvälinepalveluihin ja fysioterapian ajanvaraukseen puhelimitse.
Puhelinnumerot
040 335 2123
, Ajanvaraus ja apuvälinelainaus
Voit ottaa yhteyttä Hämeenkyrön apuvälinepalveluihin soittamalla puhelinpalveluaikana. Aukioloajat löydät alla palvelupaikan lisätiedoista.
Puhelinnumerot
050 322 5879
, Apuvälinepalvelu
Voit olla yhteydessä apuvälinepalveluihin soittamalla puhelinpalveluaikana. Voit jättää tarvittaessa myös takaisinsoittopyynnön. Soitamme sinulle takaisin viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa.
Puhelinnumerot
03 311 59514
, Puhelinpalveluaika
Voit olla yhteydessä apuvälinepalveluihin soittamalla puhelinpalveluaikana. Aukioloajat löydät alla palvelupaikan lisätiedoista.
Puhelinnumerot
050 430 8569
Voit olla yhteydessä Lempäälän apuvälinepalveluihin soittamalla puhelinpalveluaikana. Aukioloajat löydät alla palvelupaikan lisätiedoista.
Puhelinnumerot
03 384 5240
, Apuvälinepalvelut ja fysioterapia
Voit olla yhteydessä Nokian apuvälinepalveluihin soittamalla puhelinpalveluaikana. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Soitamme sinulle takaisin saman päivän aikana.
Aukioloajat löydät alla palvelupaikan lisätiedoista.
Puhelinnumerot
050 395 8841
Voit olla yhteydessä Oriveden apuvälinepalveluihin soittamalla puhelinpalveluaikana. Aukioloajat löydät alla palvelupaikan lisätiedoista.
Puhelinnumerot
040 806 4786
Voit olla yhteydessä Pirkkalan apuvälinepalveluihin soittamalla puhelinpalveluaikana. Aukioloajat löydät alla palvelupaikan lisätiedoista.
Puhelinnumerot
050 374 5046
Lainattavia apuvälineitä ovat mm. yleisimmät liikkumista helpottavat apuvälineet, erilaiset tuet sekä päivittäisiä toimia helpottavat apuvälineet.
Voit olla apuvälipalveluihin yhteydessä puhelimitse.
Puhelinnumerot
040 505 5670
, Apuvälinepalvelut
Tampereen apuvälinepalveluiden puhelinasiointi Tampereen alueen asukkaille. Puhelinasiointi toimii takaisinsoittopalveluna. Takaisinsoittopalvelussa kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan, me soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.
Apuvälineyksikön aukioloajat löydät alla palvelupaikan lisätiedoista.
Puhelinnumerot
03 311 59419
Voit soittaa apuvälineasioissa puhelinajalla, muina aikoina vastaanottoa varten tulee varata aika. Mikäli tarvitset paljon neuvoja ja ohjeita apuvälineen valintaa koskien, varaa vastaanottoaika.
Mikäli et saa yhteyttä puhelimitse, voit jättää vastaajaan nimesi ja yhteystietosi. Sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.
Palvelupaikan lisätiedoista (alla oleva valikko, Valkeakosken terveyskeskus) löydät paikan aukioloaikoihin ja sijaintiin liittyvää lisätietoa.
Puhelinnumerot
040 335 7323
, Apuvälinelainaus, ajanvaraus
Apuvälinepalvelut ja fysioterapian yksikössä on käytössä takaisinsoittopalvelu. Takaisinsoittopalvelussa kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan, me soitamme sinulle virka-aikana mahdollisimman pian.
Kuulohoitajille on käytössä soittoaika.
Puhelinnumerot
03 384 5276
, Apuvälinepalvelut ja fysioterapian asiakaspalvelu
03 384 5260
, Kuulohoitaja
03 384 5263
, Kuulohoitaja
Jos tarvitset apuvälineitä, kuten esimerkiksi kyynärsauvoja, voit lainata niitä apuvälinelainaamosta joko lyhyt- tai pitkäaikaiseen käyttöön. Jos tarvitset palvelua aukioloaikojen ulkopuolella, voit varata ajan.
Puhelinnumerot
040 827 3476