Readspeaker

Valikkonäyttö

Lastenneurologia

Lastenneurologia

Lastenneurologia

Taysissa alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten keskus- ja ääreishermoston sekä lihasperäisten sairauksien tutkiminen ja hoito on keskitetty lastenneurologian yksikköön. Tyypillisiä sairauksia ovat erilaiset aivoperäiset kohtausoireet, kehityksen erityisvaikeudet, liikuntavammat, lihassairaudet, unihäiriöt ja vaikeat päänsärkyongelmat.

Potilaiden hoidonporrastus on Taysissa oire- ja sairauskohtaista. Taysissa hoidettavia oireita ja sairauksia ovat muun muassa

Tutkimukset ja hoito Taysissa

Äkilliset neurologiset tilanteet, kuten erilaiset kohtausoireet, hoidetaan lastentautien päivystyksessä ja tarvittaessa lasten tehovalvontaosastolla, jossa toimii konsultoiva lastenneurologi.

Lastenneurologisen sairauden tai oireilun syyn selvittäminen vaatii usein erilaisia laboratorio-, kuvantamis- tai toimintatutkimuksia. Yleisimpiä tutkimuksia ovat veri- ja aivoselkäydinnesteen laboratoriotutkimukset, aivojen kuvantamistutkimukset, aivosähköfilmi- eli EEG-tutkimukset ja unitutkimukset.

Potilaat tutkitaan ja hoidetaan pääsääntöisesti polikliinisesti. Monimuotoisemmissa kehityksellisissä ongelmissa ja vaikeammissa neurologissa sairauksissa tarvitaan 1-5 päivää kestäviä kuntoutusarviojaksoja.

Kaikkien potilaidemme tutkimuksessa ja hoidossa teemme yhteistyötä perusterveydenhuollon eli neuvola- ja kouluterveydenhuollon kanssa. Järjestelemme yhdessä muun muassa perusterveydenhuollossa tapahtuvaa lastenneurologista kuntoutusta ja arvioimme toteutettujen kuntoutustoimien toimivuutta. Jatkohoidon osalta teemme yhteistyötä tarvittaessa muun muassa aikuisneurologian yksikön ja kehitysvammahuollon kanssa.

Taysin erityisosaaminen

Taysissa on valtakunnallisestikin merkittävää erityisosaamista unihäiriöiden tutkimisessa ja hoidossa, aivoperäisten kohtausoireiden erotusdiagnostiikassa ja lihassairauksien erityisdiagnostiikassa sekä autistisen käyttäytymisen moniammatillisessa arvioinnissa ja kuntoutuksessa.

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Toimi näin

Lapsi tai nuori kutsutaan hoitoon tai tutkimuksiin lääkärin tekemän lähetteen perusteella. Tarkemmat ohjeet lähetetään kutsun yhteydessä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Hoitoon pääsemiseksi lapsi tai nuori tarvitsee lääkärin lähetteen. Sen voi saada terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksuton.

Alle 18-vuotiaalle käynnit poliklinikalla tai poliklinikan etävastaanotolla ovat maksuttomia.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään maksu. Peruutus pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen varsinaista vastaanottoaikaa.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Asioi digitaalisesti

OmaTays

OmaTays on Taysin digitaalisen asioinnin palvelu.

OmaTays auttaa sinua, jos olet saanut kutsun Taysiin tai sinulla on parhaillaan hoitosuhde meille. Digitaaliseen OmaTaysiin kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Digitaalisen asiointipalvelun kautta voit esimerkiksi

  • Nähdä ajanvarauksia ja laboratoriopyyntöjä. Monissa yksiköissä myös ajanvarauksen siirto on mahdollista.
  • Asioida alle 13-vuotiaan lapsen ja täysi-ikäisen (tarvitset Suomi.fi-valtuuden 'Terveydenhuollon asioiden hoito') puolesta.
  • Täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä.
  • Lähettää viestejä hoitoyksikköön, eli käydä hoitokeskusteluita. Hoitokeskustelu ei ole käytössä toistaiseksi kaikissa yksiköissä.
  • Osallistua etävastaanotolle.
  • Päivittää yhteyshenkilön tietoja.
  • OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin.

Meille voit lähettää hoitoon liittyviä viestejä turvallisesti Omataysin hoitokeskustelut-viestipalvelussa. Hoitokeskustelun käyttöön tarvitaan PIN-koodi, joka yksikössämme on 6442.

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Lastenneurologian yksikköön voit olla yhteydessä soittamalla takaisinsoittonumeroon tai tekstiviestitse.

Takaisinsoittonumeroon voit jättää soittopyynnön koska tahansa, automaatti kertoo takaisinsoittoajan.

Kirjoita tekstiviestinumeroon viestiin lapsen nimi, syntymäpäivä ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. Ajan peruutukset toivomme tekstiviestillä.

Puhelinnumerot 03 311 66890 Takaisinsoittonumero
Tekstiviestinumero 045 739 76638 Tekstiviestinumero
Faksi 03 311 64397 Faksi

Aukioloajat
Ma
klo 7.15–15.30
Ti
klo 7.15–15.30
Ke
klo 7.15–15.30
To
klo 7.15–15.30
Pe
klo 7.15–15

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Lastenneurologia - hoitoyksiköt

Lastenneurologia - lomakkeet

Lastenneurologia - sinua saattaisivat kiinnostaa