Murupolku

Readspeaker

Valikkonäyttö

Osallistujia hakevat lääketutkimukset - otsikko

Osallistujia hakevat lääketutkimukset

Osallistujia hakevat lääketutkimukset

Ihmisillä tehtävät lääketutkimukset ovat välttämätön osa lääkekehitystyötä. Pirkanmaan hyvinvointialueella toteutetaan lääketutkimuksia vapaaehtoisilla terveillä henkilöillä ja potilailla, joilla on jokin tietty sairaus tai diagnoosi. Tutkimuksia on käynnissä myös lapsipotilaille.

Haemme jatkuvasti osallistujia lääketutkimuksiimme. Jos kuulut tutkimuksen kohderyhmään, voit olla yhteydessä tutkimuksen vastuuhenkilöön.

Sivua päivitetään. Sivulla eivät vielä näy kaikki osallistujia rekrytoivat tutkimukset.

Osallistujia hakevat lääketutkimukset - haitari

Tutustu avoimiin lääketutkimuksiin

Pirkanmaan hyvinvointialueen tutkimuspalvelut rekrytoi keliakiaa sairastavia aikuisia osallistumaan tutkimukseen, jossa tutkitaan uutta mahdollista keliakian hoitoa.

Mikä on tämän tutkimuksen tarkoitus?

Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, onko yksi tutkimuslääkepistos turvallinen ja hyvin siedetty keliakiaa sairastavilla aikuisilla. Pistoksen vaikutusta verrataan lumelääkkeeseen (tehoton aine, jolla ei ole terapeuttista vaikutusta) ennen gluteenia sisältävien keksien syömistä ja sen jälkeen.

Mikä tutkimuslääke on?

TEV-53408 on tutkimuksellinen vasta-aine, joka on suunniteltu estämään suolistovaurioita ja oireita, joita esiintyy, kun keliakiaa sairastavat syövät gluteenia.

Mitä osallistuminen sisältää?

Jos sovellut tutkimukseen ja päätät osallistua, olet mukana tutkimuksessa enintään 74 viikon ajan. Jakso sisältää 13 klinikkakäyntiä ja 3 puhelinkäyntiä. Sinulle määrätään satunnaisesti yksi tutkimuslääke- tai lumelääkepistos, minkä jälkeen sinua pyydetään syömään 3 grammaa gluteenia sisältävä keksi joka päivä 14 viikon ajan.

Sinua seurataan tarkasti mahdollisten hoitovaikutusten ja oireiden muutosten varalta. Jos et siedä gluteenikeksejä, voit keskustella tutkijalääkärin kanssa ja lopettaa keksien syömisen tutkimuksen loppuajaksi.

Mitkä ovat osallistumisen mahdolliset hyödyt?

Kliiniseen tutkimukseen osallistuminen on paras tapa auttaa kehittämään uudenlaisia hoitovaihtoehtoja keliakiaan. Olet tärkeä osa tätä kehitystä.

Sovellunko osallistumaan tutkimukseen?

Soveltuvuus edellyttää, että:

  • olet 18–70-vuotias
  • sinulla on koepalalla vahvistettu keliakia
  • noudatat gluteenitonta ruokavaliota

Tutkimushenkilökunta määrittää soveltuvuuden näiden ja tiettyjen lisäkriteerien perusteella.

Maksetaanko tutkimukseen osallistumisesta korvaus?

Tutkimuksen vastaanottokäynneistä korvataan potilaille matkakustannukset (julkisen liikenteen käyttö suotavaa ja korvaus kuitteja vastaan). Oman auton käytöstä tai taksimatkasta maksetaan kilometrikorvaus, jos julkista liikennettä ei ole saatavilla tai sen käyttö ei muista syistä onnistu. Pysäköintikulut korvataan kuitteja vastaan. Tutkimushoitaja neuvoo korvausten hakemisessa.

Lisätietoa tutkimuksesta ja soveltuvuudestasi:

Tutkimushoitaja: Minttu Kopra, p. 044 472 2863, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Päätutkija: sisätautien erikoislääkäri Juha Taavela, Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays)