Readspeaker

Valikkonäyttö

Lasten veri- ja syöpätaudit

Lasten veri- ja syöpätaudit

Lasten veri- ja syöpätaudit

Tutkimme ja hoidamme Taysissa veri- ja syöpätauteja sairastavia lapsia ja nuoria. Vastaamme kaikkien lasten ja alle 18-vuotiaiden nuorten syöpätautien hoidosta. Näihin kuuluvat leukemiat, aivokasvaimet ja muut kiinteät kasvaimet. Lisäksi hoidamme hyvän- ja pahanlaatuisia verisairauksia.

Veri- ja syöpätautipotilaat tulevat tutkimuksiin ja hoitoon Pirkanmaan lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireistä. Uuden lainsäädännön mahdollistama vapaa hoitopaikan valinta tarjoaa mahdollisuuden valita yksikkömme hoitopaikaksi asuinpaikasta riippumatta.

Hoidon eteneminen

Yleisimpiä veri- ja syöpätauteja yksikössämme hoidettavilla lapsilla ovat leukemia ja aivokasvaimet. Lisäksi lapsilla ja nuorilla esiintyy muita kiinteitä kasvaimia muun muassa munuaisissa, imusolmukkeissa ja luustossa. Hoitomuotoja ovat erilaiset solunsalpaaja- ja täsmälääkehoidot, kirurgiset hoidot ja sädehoito. Lisäksi yksikössä hoidetaan eri syistä johtuvia anemioita ja trombosytopenioita. Hoitoa suunnitellaan ja toteutetaan perheen kanssa yhdessä.

Vastasairastuneet sekä sepsishoitoihin tulevat potilaat saapuvat osastolle päivystyksenä, usein joko suoraan kotoa puhelinsoiton perusteella, lähetteellä perusterveydenhuollon yksiköistä tai keskussairaaloista. Osastojakson jälkeen potilas voi yleensä kotiutua joko suoraan tai keskussairaalan kautta. Suurin osa veri- ja syöpätautipotilaista tulee etukäteen suunnitelluille hoito- tai tutkimusjaksoille.

Lasten veri- ja syöpätautien hoidossa tehdään tiivistä yhteistyötä kotipaikkakunnan keskussairaalan ja kotisairaaloiden kanssa. Tavoitteena on minimoida osastohoito ja toteuttaa hoitoja ja tutkimuksia mahdollisimman paljon polikliinisesti tai kotipaikkakunnalla.

Taysissa toimii Suomen ensimmäinen lasten uusiin, ns. varhaisvaiheen lääketutkimuksiin keskittyvä lääketutkimuskeskus (PeeTU), jonka puitteissa voidaan tarjota uusimpia hoitoja uusiutuneisiin kasvaimiin.

2.0 Hiusviivaerotin


Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Lasten kotisairaalan puhelinasiointi.

Lasten kotisairaalatoiminta on lääkärijohtoista ja ympärivuorokautista erikoissairaanhoitoa lapsen kotona.

Puhelinnumerot
03 311 65891 Sairaanhoitaja

Lasten veri- ja syöpätautien yksikön puhelinasiointi potilaille ja heidän perheilleen.

Puhelinnumerot
03 311 65573 Toimisto, potilastiedustelut
044 472 2490 Lasten veri- ja syöpätautien poliklinikka, tavoitettavissa virka-aikana
03 311 65574 Osastonsihteeri
03 311 64386 Faksi

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Lasten veri- ja syöpätaudit - vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilöt

  • Osastonylilääkäri Olli Lohi
  • Vs. osastonhoitaja Saila Mäkinen

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

2.0 Hiusviivaerotin


Lasten veri- ja syöpätaudit - sinua saattaisivat kiinnostaa

Lasten veri- ja syöpätaudit - muualla verkossa

Muualla verkossa

Terveyskylässä

Tietoa lasten veri- ja syöpätaudeista

Potilasjärjestöjä

Lasten veri- ja syöpätaudit - ammattilaiselle