Readspeaker

Verisairaudet

Verisairaudet

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Verisairauksien hoidossa tutkimme ja hoidamme aikuisten hematologisia sairauksia eli verisairauksia. Suurin osa sairauksista on pahanlaatuisia. Hoitava lääkärisi voi tehdä sinusta lähetteen verisairauksien hoitoon esimerkiksi, jos sinulla on poikkeavuuksia verenkuvassa, poikkeava vuotoherkkyys, tukostaipumus, muusta kuin raudanpuutteesta johtuva anemia, suurentuneet imusolmukkeet tai suuri perna.

Tutkimme ja hoidamme esimerkiksi seuraavia sairauksia

 • Akuutti tai krooninen leukemia
 • Plasmasolusyöpä eli myelooma
 • Myeloproliferatiiviset sairaudet kuten polysytemia vera, essentielli trombosytoosi ja myelofibroosi
 • Veren hyytymishäiriöt kuten hemofiliat, von Willebrandin tauti, poikkeava tukostaipumus

Hoidamme valtaosan potilaistamme poliklinikalla. Seuraamme ja hoidamme harvinaisempia verisairauksia sairastavia hematologialla, mutta yleisempiä sairauksia sairastavien hoidon pyrimme siirtämään mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi terveyskeskukseen.

Akuutissa sairauden vaiheessa osastohoito voi olla tarpeen, esimerkiksi jos sairastat akuuttia leukemiaa tai myeloomaa. Usein verisairauksien hoitoon tarvitaan pitkiä hoitojaksoja. Teemme myös omasta kehosta olevien kantasolujen keräyksiä ja annamme osastolla intensiivihoitoja sinulle niiden turvin, jos asut Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen tai Etelä-Pohjanmaan alueella.

Yleisimpiä verisairauksien hoitoon liittyviä tutkimuksia ovat luuydinnäytteet, joista tehdään mikroskooppitutkimuksia, solujen pintamerkkitutkimuksia ja erilaisia solujen geneettisiä tutkimuksia. Osana hoitoasi voit saada muun muassa solunsalpaajayhdistelmiä, erilaisia immunologisia hoitoja, verituotteita ja kantasolusiirtoja. Jos sairastat verisairautta, olet todennäköisesti herkkä infektioille, joten saatat saada myös antibioottihoitoja muun hoidon aikana.

Jos hoidossasi käytetään allogeenistä eli terveeltä luovuttajalta kerättyjen kantasolujen siirtoa, tämän osalta hoito tapahtuu Helsingissä tai Turussa.

Toimi näin

Sinut kutsutaan tutkimuksiin ja hoitoon lääkärin tekemän lähetteen perusteella. Tarkemmat ohjeet saat kutsun yhteydessä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Hoitoon ja tutkimuksiin tarvitset lääkärin lähetteen. Lähetteen voit saada terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

Alle 18-vuotiaiden hoito tapahtuu lastentaudeilla.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksullinen.

Peruuttamatta ja käyttämättä jätetystä palvelusta peritään maksu. Peruutus pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen varsinaista vastaanottoaikaa.

2.0 Hiusviivaerotin


Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Asioi digitaalisesti

OmaTays

OmaTays on Taysin digitaalisen asioinnin palvelu.

OmaTays auttaa sinua, jos olet saanut kutsun Taysiin tai sinulla on parhaillaan hoitosuhde meille. Digitaaliseen OmaTaysiin kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Digitaalisen asiointipalvelun kautta voit esimerkiksi

 • Nähdä ajanvarauksia ja laboratoriopyyntöjä. Monissa yksiköissä myös ajanvarauksen siirto on mahdollista.
 • Asioida alle 13-vuotiaan lapsen ja täysi-ikäisen (tarvitset Suomi.fi-valtuuden 'Terveydenhuollon asioiden hoito') puolesta.
 • Täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä.
 • Lähettää viestejä hoitoyksikköön, eli käydä hoitokeskusteluita. Hoitokeskustelu ei ole käytössä toistaiseksi kaikissa yksiköissä.
 • Osallistua etävastaanotolle.
 • Päivittää yhteyshenkilön tietoja.
 • OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin.

Verisairauksien poliklinikka

 • PIN-koodi: 4788

Verisairauksien hoitopoliklinikka

 • PIN-koodi: 9451

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Verisairaudet - hoitopolku - nosto