Readspeaker

Valikkonäyttö

Lasten ja nuorten toiminta Taysissa - otsikko

Lasten ja nuorten toiminta Taysissa

Lasten ja nuorten toiminta Taysissa - web-sisältö

Taysin lasten- ja nuortensairaalan osastoilla tarjotaan lapsille ja nuorille mahdollisuus kokonaisvaltaista kehitystä tukevalle toiminnalle. Toimintaa järjestetään ikätason, tarpeiden, edellytysten, kiinnostuksen sekä voinnin mukaan pedagogisin keinoin.

Toiminnassa ovat mukana Pirkanmaan hyvinvointialueen varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja Tuomiokirkkoseurakunnan lastenohjaajat, jotka työskentelevät lastenosastoilla arkipäivisin. Yhteistyötä tehdään perheen, osaston henkilökunnan ja muiden erityistyöntekijöiden kanssa.

Toiminnalla tuetaan leikkiä, kannustetaan tutkimiseen, liikkumiseen ja ilmaisuun sekä rohkaistaan lasta ja nuorta kyselyyn ja ihmettelyyn. Samalla opetellaan yhdessä tunne- ja arjentaitoja eri keinoin. Näillä keinoin mahdollistetaan lapselle ja nuorelle tilaa toteuttaa itseään oman motivaation kautta. Tavoitteena on tuoda lapselle ja nuorelle pysyvyyttä, jatkuvuutta ja tuttuja toimintoja sairaala-arjen keskelle myös haasteellisissa elämäntilanteissa.

Elokuusta 2022 toukokuuhun 2024 lasten ja nuorten sairaalan osastoilla työskentelee kolme Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen opettajaa osana Opetus- ja kulttuuriministeriön sairaalassa järjestettävän varhaiskasvatuksen kehittämishanketta.

2.0 Hiusviivaerotin


Lasten ja nuorten toiminta Taysissa - vastuuhenkilö - nosto

Vastuuhenkilö

  • Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Leea Pesola, puhelin 044 473 9640