Readspeaker

Foniatria

Foniatria

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on todettu erikoissairaanhoitoa vaativa äänihäiriö, nielemisvaikeus, yliärtyvä kurkunpää tai vähintään puoli vuotta jatkunut krooninen yskä. Tulet foniatrian poliklinikalle useimmiten lääkärin vastaanotolle, mutta tutkivana työntekijänä voi olla myös puheterapeutti. Useimmiten lääkäri tekee kurkunpään tähystystutkimuksen ja puheterapeutti voi tehdä nielemisen toiminnallisen- tai läpivalaisututkimuksen. Tarvittavien tutkimusten jälkeen teemme hoitopäätöksen kanssasi ja annamme hoidon ohjausta. Voit ottaa läheisesi mukaan vastaanotolle, jos haluat.

Voit tuoda lapsesi meille tutkimuksiin, jos lapsellasi on todettu erikoissairaanhoitoa vaativa vaikea-asteinen puheen tai kielellisen toimintakyvyn kehittymiseen liittyvä häiriö. Tutkimukset suunnitellaan yksilöllisesti kokonaistilanteen perusteella. Meillä lastasi tutkii useimmiten moniammatillinen työryhmä, johon voi kuulua lääkärin lisäksi puheterapeutti, psykologi ja toimintaterapeutti. Tutkimusten jälkeen pidämme kuntoutusneuvottelun, johon osallistuu ammattihenkilö myös lapsesi päiväkodista tai koulusta. Neuvottelussa keskustelemme lapsesi tutkimustuloksista ja teemme yhdessä kuntoutussuunnitelman.

Voit saada tutkimusten ja hoidon lisäksi tukea sosiaalityöntekijältä ja kuntoutusohjaajalta. Sosiaalityöntekijä antaa tietoa sairausvakuutusetuuksista ja selviytymistä tukevista palveluista. Kun lapsellesi haetaan Kelalta kuntoutusta, auttaa sosiaalityöntekijämme hakemusten täyttämisessä. Kuntoutusohjaajalta voit milloin tahansa pyytää neuvoja ja tukea lapsen kuntoutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Kuntoutusohjaajamme järjestää puhe- ja kielihäiriöisten lasten vanhemmille puhetta tukevien menetelmien ryhmäohjausta (Kaikki keinot käyttöön! -ryhmäohjaus). Ryhmäohjaukseen voitte osallistua, vaikka lastasi ei olisi lähetetty foniatrialle tutkimuksiin.

Toimi näin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitaan lääkärin lähete. Hakeudu omalle terveysasemalle, työterveyshuoltoon tai yksityiselle lääkärille. Lapsesi voit viedä lastenneuvolaan tai kouluterveydenhuoltoon, jossa lääkäri arvioi erikoissairaanhoitoon lähettämisen tarpeen.

Lääkärin tekemä lähete saapuu meille sähköisesti käsiteltäväksi. Ilmoitamme sinulle varatun tutkimusajan kirjeellä, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hoitoon saapumisesta.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksullinen.

Alle 18-vuotiaille käynnit poliklinikalla tai poliklinikan etävastaanotolla ovat maksuttomia. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään maksu. Peruutus pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen varsinaista vastaanottoaikaa.

Foniatria - yhteydenotto

Yhteydenotto

Kutsun saaneet tai jo hoitosuhteessa olevat voivat olla meihin yhteydessä verkko- tai puhelinasioinnin kautta.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Asioi verkossa

OmaTays

OmaTays on Taysin sähköisen asioinnin palvelu.

OmaTays auttaa sinua, jos olet saanut kutsun Taysiin tai sinulla on parhaillaan hoitosuhde meille. Sähköiseen OmaTaysiin kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Sähköisen asiointipalvelun kautta voit esimerkiksi

  • Nähdä ajanvarauksia ja laboratoriopyyntöjä. Monissa yksiköissä myös ajanvarauksen siirto on mahdollista.
  • Asioida alle 13-vuotiaan lapsen ja täysi-ikäisen (tarvitset Suomi.fi-valtuuden 'Terveydenhuollon asioiden hoito') puolesta.
  • Täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä.
  • Lähettää viestejä hoitoyksikköön, eli käydä hoitokeskusteluita. Hoitokeskustelu ei ole käytössä toistaiseksi kaikissa yksiköissä.
  • Osallistua etävastaanotolle.
  • Päivittää yhteyshenkilön tietoja.
  • OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin.

Foniatrian poliklinikka: 6564

Foniatrian poliklinikka, Kuntoutusohjaaja: 6564

Yhteydenotto hoitokeskusteluiden kautta toimii kiireettömissä asioissa. Vastaamme viestiisi kahden arkipäivän kuluessa.

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Tays Keskussairaalan foniatrian poliklinikan puhelinasiointi tapahtuu takaisinsoittopalveluna. Kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan; me soitamme sinulle takaisin.

Puhelinnumerot
03 311 66607 Tutkimuksiin ja hoitoon liittyvä neuvonta, ajanvarauksen siirtäminen

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Foniatria - erityistyöntekjitä

Erityistyöntekijät

Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty erityistyöntekijä, joka on tavoitettavissa arkipäivisin virka-aikana. Erityistyöntekijään voit ottaa yhteyttä itse, läheisesi tai sinua hoitava henkilökunta. Lähetettä ei tarvita.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Kutsun saaneet tai jo hoitosuhteessa olevat voivat olla yhteydessä korva- ja suusairauksien hoidon kuntoutusohjaajiin verkko- tai puhelinasioinnin kautta.

Kuntoutusohjaajien toimistot sijaitsevat Tays Keskussairaalassa kuulokeskuksessa ja foniatrian poliklinikalla. Alla näet tarkemmat sijainnit ja yhteystiedot.

Alle 18-vuotiaat kuulovammaiset lapset ja yli 18 -vuotiaat huonokuuloiset ja kuuroutuneet

Toimisto:

Tays Keskussairaala, kuulokeskus

Finn-Medi 5, 3. kerros

Alle 16-vuotiaat kielihäiriöiset lapset

Toimisto:

Tays Keskussairaala, foniatrian poliklinikka

Finn-Medi 6-7, 3. kerros

Verkkoasiointi

OmaTays-palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa www.omatays.fi.

Kirjautumisen jälkeen päävalikosta valitaan kohta ”Hoitokeskustelut”.

Hoitokeskustelun käyttöä varten vaaditaan PIN-koodi.

Kuulokeskus, kuntoutusohjaaja: 7512

Foniatrian poliklinikka, kuntoutusohjaaja: 6564

Vastaamme viestiisi kahden arkipäivän kuluessa.

Puhelinnumerot
046 922 6242 Alle 18-vuotiaat kuulovammaiset lapset
050 576 6251 Yli 18 -vuotiaat huonokuuloiset ja kuuroutuneet
050 593 4292 Alle 16-vuotiaat kielihäiriöiset lapset

Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty sosiaalityöntekijä, joka on tavoitettavissa arkipäivisin virka-aikana. Sosiaalityöntekijään voit ottaa yhteyttä itse, läheisesi tai sinua hoitava henkilökunta.

Puhelinnumerot
044 472 8039 Kuulokeskus, foniatria, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä suu- ja leukasairauksien poliklinikka, korva- ja suusairauksien osasto 6B
044 472 8847 Korva- ja suusairauksien vuodeosastolta kotiutuvat potilaat

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

Foniatria - hoitopaikat

2.0 Hiusviivaerotin


Foniatria - sinua saattaisi kiinnostaa - linkki

Sairaalat - Tays - hoitokeskustelu - pin-koodit - nosto

Kysy hoidostasi viestillä

Voit lähettää hoitoyksikköösi viestiä OmaTaysin hoitokeskustelun kautta. Ammattilainen vastaa sinulle kahden arkipäivän kuluessa. Kirjaudu OmaTaysiin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja syötä hoitoyksikön pin-koodi.

2.0 Hiusviivaerotin


Foniatria - ammattilaiselle

Ammattilaiselle