Readspeaker

Valikkonäyttö

Videovastaanotto

Videovastaanotto

Videovastaanotto

Videovastaanotto on turvallinen tapa tavata ammattilaista etäyhteydellä.

Videovastaanotto on mahdollista monissa eri palveluissa ja monissa eri tilanteissa. Videovastaanotolle voi myös liittyä useampi henkilö eri paikoista. Osallistumiseen tarvitset vain älypuhelimen, tietokoneen tai tabletin, jossa on Internet-yhteys sekä kamera- ja mikrofonivalmius.
Tiedustele mahdollisuutta videovastaanottoon ammattilaiselta!

Kutsu videovastaanotolle voi tulla linkkinä sähköpostiisi tai sinut voidaan ohjata tietyissä palveluissa liittymään vastaanotolle Pirha-chatin kautta.

Jos videovastaanotto on varattu Taysista, vastaanotolle liitytään OmaTays-palvelusta.

Videovastaanotto - liittyminen videovastaanotolle sähköpostilinkillä - haitari

Liittyminen videovastaanotolle sähköpostilinkillä

Kun sinulle on varattu videovastaanotolle aika, saat linkin vastaanotolle ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen hieman ennen varattua aikaa. Sähköpostiviesti saapuu otsikolla "Kutsu VideoVisit-neuvotteluun". Tarkista roskapostisi, jos kutsua ei näy. 

Käytä Internet-selaimena Google Chromea tai Microsoft Edgea. Klikkaa linkkiä saamastasi sähköpostista. Sinut siirretään valitsemaan kirjautumistapa, joita ovat vahvasti tunnistautuminen tai kirjautuminen vieraana. 

Voit tutustua kirjautumisvaihtoehtojen kuvallisiin ohjeisiin alta. 

Valitse Tunnistaudu vahvasti, jolloin siirryt Suomi.fi-sivulle vahvaan tunnistautumiseen. Tunnistautumistavaksi voit valita esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Käyttäessäsi vahvaa tunnistautumista, muista videovastaanoton jälkeen kirjautua ulos ja sulje selainikkuna.

Valitse sivun alalaidasta Kirjaudu vieraana.

Täydennä tiedot ja paina uudelleen Kirjaudu vieraana.

Valitse Salli, kun videovastaanotto-ohjelma pyytää lupaa käyttää mikrofoniasi ja kameraasi. Kun laitteet on sallittu käyttöön, ääni ja video menevät päälle ja kamerasi käynnistyy odotustilassa. Asetuksista voit tarvittaessa vaihtaa ääni- ja kuvalähdelaitetta.

Mikäli ohjelma ei oletuksena kysy laitteiden sallimisesta, voit varmistaa, että olet sallinut mikrofoni- ja kameralaitteet käyttöön lukko-kuvakkeesta selaimen osoiterivin vasemmalta puolelta, josta avautuu sivuston tiedot.

Pyydä lupaa liittyä videovastaanotolle. Huom. Voit pyytää lupaa vasta, kun videovastaanottoaika alkaa.

Videovastaanotto - liittyminen chatin kautta

Liittyminen videovastaanotolle Pirha-chatin kautta

Toimi näiden ohjeiden mukaan, jos olet saanut ohjeistuksen liittyä videovastaanotolle Pirha-chatin kautta.

  1. Mene sivun oikean alakulman pinkistä puhekuplasta Pirha-chattiin. Puhelimessa kuvakkeen ilmestymiseen voi mennä muutama sekunti. Pirha-chattiin pääsee jokaiselta pirha.fi-sivulta.
  2. Kirjoita nimesi tai nimimerkkisi tekstikenttään.
  3. Klikkaa robotin kuvasta itsesi chattiin.
  4. Kirjoita tekstikenttään kutsukirjeessä mainittu palvelun nimi ohjautuaksesi oikealle vastaanotolle.
  5. Toimi Pirbotin antamien ohjeiden mukaan.

Ohjeet onnistuneeseen videovastaanottoon

Käytä Internet-selaimena Google Chromea tai Microsoft Edgea liittyessäsi videovastaanotolle. Et tarvitse erillistä sovellusta videovastaanoton käyttämistä varten.

Tarkista ennen videovastaanottoa, että laitteessasi toimii mikrofoni- ja kameralaitteet. Mikäli käytät erillistä mikrofonia- ja/tai kameraa, liitä ne käyttämääsi laitteeseen etukäteen valmiiksi. Videovastaanotolle liittyessä sivusto voi kysyä sallitaanko kameran ja mikrofonin käyttö, muista valita Salli.

Videovastaanotolle kannattaa varata rauhallinen tila ja huomioida riittävä valaistus, jotta videovastaanotto onnistuu mahdollisimman hyvin.

Jos aika koskee lapsen asioita, myös lapsen on oltava mukana videovastaanotolla.

2.0 Hiusviivaerotin


Videovastaanotto - tämän sivun löydät myös

Tämän sivun löydät myös osoitteella pirha.fi/videovastaanotto