Murupolku

Readspeaker

Minun tiimini -toimintamalli

Minun tiimini -toimintamalli

Minun tiimini -toimintamalli 

Minun tiimini on Pirkanmaan hyvinvointialueelle valittu tapa tehdä monialaista yhteistyötä asiakaslähtöisesti. Vaikka toimintamalli on kehitetty alun perin aikuisten ja ikäihmisten parissa, soveltuu se myös lasten, nuorten ja perheiden palveluihin.

Toimintamallin käyttöönottoa laajennetaan vaiheittain vuodesta 2023 alkaen. Minun tiimini toimintaa on mm. Lempäälässä, Ylöjärvellä sekä Tampereen koillisella alueella. Mallin rinnalla kehitetään Pirhan asiakasohjausta, mikä mahdollistaa jatkossa myös sujuvan konsultoinnin yhteistyökumppaneille.

Mallin käyttöönoton johtamisen tukena toimii tiekartta, jonka avulla esimerkiksi viestintää ja koulutuksia kohdennetaan sosiaali- ja terveysasemille tai perhekeskuksiin. Tutustu tiekarttaan alla olevan linkin kautta.

Minun tiimini -tiekartta 2023–2025

Voit tutustua tarkemmin Minun tiimini -toimintaan ja hyödyntää kehittämiämme työkaluja tiimityöskentelyssä oheisten materiaalien avulla.

Minun tiimini -toimintamalli pähkinänkuoressa
Asiakasesite A4
Minun tiimini -kortti
Minun tiimini -suunnitelma
Tapaamisen kulku -ohje
Ammattilaisen muistilista
Koilliskeskuksen kirjaamisohje

Toimintamallin toteutus

Toimintamallia on toteutettu hieman erilaisin käytännön ratkaisuin eri kokoisissa kunnissa, ja näihin käytännön toteuttamistapoihin voi käydä tutustumassa Ylöjärven, Lempäälän ja Tampereen Koilliskeskuksen osalta Innokylässä: 

Minun tiimini -verkkovalmennukset käyttöönoton tueksi (Teams)

Kaikille monialaista tiimityötä aloitteleville tai jo tekeville työntekijöille avoimet ohjatut tapaamiset, joista voit saada eväitä monialaiseen tekemiseen muiden kokemuksista tai reflektoida oppimaasi. Tiimityö eri ikäisten parissa huomioidaan valmennuksissa. Keskitymme asioihin, joihin voimme omassa työssämme vaikuttaa. Valmennuksissa voimme myös kuulla, mitä Pirhassa on päätetty Minun tiimini -mallin kehittämisestä ja käyttöönotosta. 

Voit osallistua yhdelle tai useammalle valmennuskerralle. Osallistujien tarpeet määrittelevät, mitä kulloinkin yhteisesti käsitellään. Voit siis tuoda mukanasi Minun tiimini -kokemuksen tai -kysymyksen tai tulla pelkästään kuulolle. Kutsumme mukaan oppimaan niin Pirkanmaan hyvinvointialueen kuin kuntien ja järjestöjen ammattilaisia. 

Ensimmäisellä kerralla mukana on kokemusasiantuntija, jolta voit saada lisäymmärrystä asiakaslähtöisyydestä tiimityöskentelyssä. Toiselle kerralle olemme pyytäneet Mielenterveysomaiset Pirkanmaa -FinFami ry:n edustajan muistuttamaan järjestöjen mahdollisuudesta olla osallisena Minun tiimini -työssä.  

  • 15.11.2023 klo 14.30–15.30, Minun tiimini -aikataulutus: Teams-linkki
  • 13.12.2023 klo 14.30–15.30, Konkareiden kokemukset: Teams-linkki

Tervetuloa! 

Lisätiedot

suunnittelupäällikkö Tiina Piispanen ja hankepäällikkö Tiina Forssell 
etunimi.sukunimi@pirha.fi