Readspeaker

Valikkonäyttö

Maidon lypsäminen

Maidon lypsäminen

Maidon lypsäminen - web-sisältö

Rintojen lypsäminen käsin tai pumpulla on hyödyllinen taito, joka kannattaa opetella. Lypsämällä voit lisätä tai ylläpitää maidontuotantoa, helpottaa rintojen pingotusta tai tarjota vauvalle äidinmaitoa, jos imetys ei jostain syystä heti onnistu.

Maitoa lypsämällä voi tarjota vauvalle maitoa, jos imetys ei jostain syystä heti onnistu tai jos vauva ei keskosuuden tai jonkin muun syyn takia jaksa imeä rintaa. Lypsäminen käynnistää ja ylläpitää maidontuotantoa silloin, kun äiti ja vauva joutuvat olemaan erossa toisistaan. Vauva voi esimerkiksi olla hoidettavana lastenosastolla.

Rintojen lypsäminen käsin

Aluksi kannattaa kokeilla rintojen lypsämistä käsin, sillä se on hieman hellävaraisempaa kuin koneella lypsy. Voit lypsää käsin missä ja milloin vain. Voit puristaa pisaroita esimerkiksi suoraan uneliaan vauvan huulille tai voit lypsää maitoa puhtaaseen astiaan.

Havainnekuva rintojen lypsämisestä.

  1. Pese kätesi ja pidä puhdas astia lähellä rintaa. Voit kevyesti hieroa rintaa nännipihaa kohti, jotta maitoa alkaa herua.
  2. Aseta kätesi C-kirjaimen muotoon rinnan ympärille. Aseta peukalo nännin yläpuolelle ja muut sormet alapuolelle. Pidä sormet noin 2,5–4 sentin päässä nännistä.
  3. Purista peukaloa ja etusormea yhteen ja paina samalla kohti rintakehää. Jäljittele vauvan imurytmiä, eli paina ja hellitä.
  4. Kannattaa vaihtaa käden asentoa rinnan ympärillä, jotta saat koko rinnan tyhjäksi.

2.0 Hiusviivaerotin


Maidon lypsäminen sinua saattaisivat kiinnostaa linkit

Maidon lypsäminen muualla verkossa linkit