Readspeaker

Johanna Loukaskorpi, Aleksi Jäntti ja Erja Pelkonen johtavat nyt Pirkanmaan aluevaltuustoa

Pirkanmaan aluevaltuusto valitsi maanantaina uudet puheenjohtajat. Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Johanna Loukaskorpi (sd), 1. varapuheenjohtajaksi Aleksi Jäntti (kok) ja 2. varapuheenjohtajaksi Erja Pelkonen (ps).

Uutinen

Aluevaltuustosta eroa pyytäneiden Miko Bergbomin (ps) ja Joakim Vigeliuksen (ps) tilalle nousivat varavaltuutetut Arto Grönroos ja Veli-Matti Ahtiainen.

Aluehallituksen uusi kokoonpano on Kari-Matti Hiltunen, pj, (henkilökohtainen varajäsen Juho Ojares),pj, Leena Kostiainen (Anneli Taina), Jari Andersson (Ida Leino), Marko Jarva (Jocka Träskbeck), Hanna Laine, 1.vpj, (Leena Mankkinen), Arja Laitinen (Ulla Kampman), Pekka Järvinen (Atanas Aleksovski), Sari Tanus (Jorma Jussila), Lassi Kaleva (Veli-Matti Ahtiainen), Jouni Sirén, 2.vpj, (Anna Kontula), Milka Hanhela (Sinikka Torkkola), Olga Haapa-aho (Perttu Jussila) ja Katariina Pylsy (Hanna Holma).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Touko Sikala. Ilkka Sasi siirtyi puheenjohtajan tehtävästä lautakunnan jäseneksi. Tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan varajäseneksi aluevaltuusto valitsi Jussi Savolaisen Juhana Suoniemen tilalle.

Omat investoinnit pääosin Kaupin alueella

Aluevaltuusto hyväksyi investointisuunnitelman vuosille 2024-2027. Vuonna 2023 tehdään vain välttämättömät ja kiireelliset investoinnit. Hyvinvointialueen lähivuosien merkittävimmät omat investoinnit keskittyvät Tays Keskussairaalan alueelle Kaupin kampukselle. Sinne on valmistumassa vuodenvaihteessa uudisrakennus aikuispsykiatrialle. Lisäksi valmisteilla on uudistamisohjelman loppuosan rakennushankkeet sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennus ja Kaupin yliopistollinen sote-keskus.

Investointisuunnitelma lähetetään sosiaali- ja terveysministeriön ja sisäministeriön käsiteltäväksi. Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa myös neuvottelut valtiovarainministeriön kanssa lainanottovaltuuden muuttamiseksi.

Aluevaltuusto hyväksyi myös muut esityslistan asiat esityksen mukaisesti. Lisäksi aluevaltuusto täydensi hallintosääntöön henkilöstöjaoston tehtäviä niin, että henkilöstöjaosto päättää myös yhteistoiminnan ja työsuojelutoiminnan periaatteista ja seuraa niiden toteutumista.