Ikääntyneiden palvelut

Valikkonäyttö

Murupolku

Valikkonäyttö

Ikääntyneiden palvelujen kuva

Askartelijoita pöydän ympärillä. Työntekijä halaa yhtä osallistujaa.

Ikääntyneiden palvelut

Ikääntyneiden palvelut

Kotitori auttaa, kun sinulla on kysyttävää ikääntyneiden palveluista


Kotitori on ohjaus- ja neuvontapiste ikääntyneille ja heidän läheisilleen. Soita numeroon 040 733 3949 (arkisin klo 8 - 16.30), tule käymään tai asioi verkossa.: Kotitori

Ohjausta ja neuvontaa saat myös lähitoreilta. Lähitorit ovat kaikille avoimia yhteisiä olohuoneita, joissa voit viettää aikaa, tavata tuttuja ja saada apua arjen eri pulmiin: Lähitoritoiminta

Lisätietoa: Ikäihmisten neuvonta, ohjaus ja asiakasohjaus

Asioi sähköisesti

Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisen asioinnin kautta pääset oman asuinkuntasi sähköisiin asiointipalveluihin. Sähköisessä asioinnissa voit asiointikunnasta riippuen esimerkiksi täyttää lomakkeita. 

Siirry sähköiseen asiointiin

Gerontologinen sosiaalityö

Sosiaalityöntekijä neuvoo asumiseen, palveluihin ja toimeentuloon liittyvien asioiden selvittelyssä. Palvelu on tarkoitettu yli 65-vuotiaille.

Tukea ikääntyneiden kotona asumiseen

Kotihoidon palvelut on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille, jotka alentuneen toimintakyvyn, sairauden tai muun syyn takia tarvitsevat apua kotiin. Kotihoito palvelee sekä säännöllistä että tilapäistä kotihoitoa tarvitsevia. Tarvittaessa hoitoa järjestetään kotiin ympäri vuorokauden.

Kotihoidon palvelut

Kotihoidon tukipalveluja ovat:

Kotona asumista tuetaan myös seuraavilla palveluilla:

Ikääntyneiden asumisen vaihtoehdot

Omaishoito

Kun ikääntynyttä, vammaista tai pitkäaikaissairasta hoidetaan kotona, voidaan häntä hoitavalle omaiselle tai läheiselle myöntää omaishoidon tukea. Omaishoidon tuki myönnetään, jos myöntämiskriteerit täyttyvät. Päätös omaishoidon tuen myöntämisestä perustuu aina työntekijän tekemään arviointiin.

Epäiletkö muistisairautta?

Ole ensisijaisesti yhteydessä omaan terveyskeskukseesi, jossa tehdään alkuarvio geriatristen jatkoselvittelyiden tarpeesta. Geriatrisiin palveluihin kuuluu muistisairauksien diagnosointi ja hoito, moniammatillinen geriatrinen arviointi ja ikääntyneiden kotona asumisen tukeminen.