Murupolku

Readspeaker

Synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen äiti ja vauva siirtyvät yleensä Taysissa äiti-lapsiyksikköön osastolle 2a tai 2b. Jos vauva tarvitsee erityistarkkailua tai -hoitoa vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä, hoidamme äitiä samassa huoneessa vauvan kanssa.

Äiti-lapsiyksikössä vauva ja äiti saavat olla ympärivuorokautisesti yhdessä. Omahoitaja ohjaa perhettä vauvan hoidossa ja imetyksessä tarpeen mukaan. Parhaiten oppii itse tekemällä, joten kannustamme vanhempia omatoimisuuteen.

Säännöllisesti synnyttänyt äiti ja hyväkuntoinen vastasyntynyt voivat siirtyä synnytyksen jälkeen myös potilashotellin Perheonni-yksikköön. Hotellin perhehuoneessa koko perhe saa olla yhdessä ja tutustua toisiinsa rauhassa.

Jos vauvaa hoidetaan vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä, vanhemmat voivat olla hänen luonaan ja osallistua hoitoon. Äiti saa muun muassa ohjausta äidinmaidon lypsämiseen.

Aina ennen kotiutumista lastenlääkäri tarkastaa vauvan. Lyhytjälkihoitoisen synnytyksen jälkeen vauvaa käytetään tarkastuksessa äiti-vauvapoliklinikalla.

2.0 Hiusviivaerotin


Synnytyksen jälkeen vastuuhenkilöt

Vastuuhenkilöt

  • Osastonlääkäri Maiju Kekki
  • Osastonhoitaja Terhi Päivinen

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

2.0 Hiusviivaerotin


Synnytyksen jälkeen - sinua saattaisivat kiinnostaa