Readspeaker

Reuma

Reuma

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Tutkimme ja hoidamme tulehduksellisia tuki- ja liikuntaelinten sairauksia, niiden aiheuttamia oireita ja toiminnallisia häiriöitä. Näitä sairauksia ovat esimerkiksi niveltulehdukset, systeemiset sidekudossairaudet ja verisuonitulehdukset.

Vastaamme taudin määrittämisestä, lääkehoidon aloittamisesta, aktiivivaiheen hoidosta ja reumaleikkauksista.

Aikuisten reumasairauksia hoidetaan Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Lastenreumapotilaita hoidetaan Tays Keskussairaalan lastentautien yksiköissä.

Suurin osa potilaista hoidetaan poliklinikalla. Vuodeosastolla hoidamme kuumeilevia niveltulehduspotilaita ja muita vaikeasti sairaita potilaita, joilla tauti on aktiivivaiheessa tai liikunta- ja toimintakyky uhattuna. Reumaleikkaukset tehdään Tekonivelsairaala Coxassa.

Sinua voidaan tutkia ja hoitaa reumasairauksilla, mikäli sairastat esimerkiksi:

  • nivelreumaa
  • selkärankareumaa
  • nivelpsoriaasia
  • niveltulehduksia (myös tulehduksellisiin suolistosairauksiin liittyviä)
  • kihtiä
  • sidekudossairauksia
  • verisuonitulehduksia

Sairautesi alkuvaiheessa keskitymme tulehduksellisen reumasairauden diagnosointiin sekä varhaisen ja riittävän reumalääkityksen aloitukseen. Taudin määrittämiseen sinulle tehdään kliinisen tutkimuksen lisäksi laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia. Saat ohjausta perussairaudesta, lääkehoidoista, ravinnosta ja liikunnasta.

Hoidamme sinua myös silloin, kun aiemmin diagnosoitu reumatautisi on aktivoitunut tai huonossa hoitotasapainossa. Hoidon pyrkimyksenä on säilyttää työ- ja toimintakykysi hyvänä.

Taysissa tehdään myös tekonivelleikkauksia, pehmytkudosten tasapainotusleikkauksia sekä luudutus- ja puhdistusleikkauksia. Erityisosaamista on nivelreuman yhdistelmähoidoissa, reumasairauksien biologisissa hoidoissa sekä systeemisten sidekudossairauksien hoidossa.

Toimi näin

Sinut kutsutaan hoitoon tai tutkimuksiin lääkärin tekemän lähetteen perusteella. Saat tarkemmat ohjeet kutsun yhteydessä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Voit saada lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksullinen.

Alle 18-vuotiaalle käynnit poliklinikalla tai poliklinikan etävastaanotolla ovat maksuttomia.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään maksu. Peruutus pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen varsinaista vastaanottoaikaa.

2.0 Hiusviivaerotin


2.0 Hiusviivaerotin


Reuma - potilasohjeet - nosto

Potilasohjeet

Reumasairauksien potilasohjeet

Reumalääkkeiden potilasohjeet

Reumaortopedian potilasohjeet

2.0 Hiusviivaerotin


Reuma - sinua saattaisivat kiinnostaa