Readspeaker

Yleiskirurgian harjoitteluohjelma amanuensseille Taysissa

Yleiskirurgian harjoitteluohjelma amanuensseille Taysissa

Yleiskirurgian harjoitteluohjelma amanuensseille Taysissa

Paikat:Yleiskirurgian erikoisalalla voi olla kerrallaan yksi amanuenssi, joka on sijoitettuna Tays Hatanpäälle. Kesällä harjoittelujaksoja on tarjolla kaksi ja jouluna yksi. 

Vastuuhenkilö: Apulaisylilääkäri Tommi Hakala 

Varahenkilöt: Erikoislääkäri Tomi Kianta, erikoislääkäri Saara Turtiainen 

Käytännön ohjaajat: harjoitteluyksiköissä työskentelevät lääkärit 

Tavoitteet 

Harjoittelija oppii 

  • työskentelemään sairaalaympäristössä sekä toimimaan lääkäriyhteisössä ja moniammatillisessa ryhmässä 
  • potilastietojärjestelmän peruskäytön ja potilasasiakirjamerkintöjen sanelun. 

Lisäksi harjoittelija tutustuu yleiskirurgisen potilaan hoitoon. 

Osasto 

Kirurgian osasto 1 (HKI1, Hatanpään kantasairaala, A-siipi, 2. kerros), puh. 03 3115 9729 

Poliklinikka 

Kirurgian poliklinikka: yleiskirurgisten potilaiden vastaanottotoiminnan ja polikliinisten pientoimenpiteiden seuraaminen. 

Yleiskirurgian vastuulle kuuluu rintakirurgia, kaulan alueen endokriininen kirurgia, tyräkirurgia, vartalon ja raajojen alueen iho- subkutistuumorikirurgia, haavakirurgia, sinus pilonidalis-toimenpiteet. Poliklinikan toimenpidehuoneessa tehdään erilaisia pienkirurgisia toimenpiteitä: mm. ihomuutosten biopsiat, rintabiopsiat, imusolmukebiopsiat, lihasbiopsiat, temporaaliarteriabiopsiat ja iho- ja subkutisinfektioiden toimenpiteet.

Leikkausosasto 

Leikkaussalit: yleiskirurgian leikkauksiin osallistuminen ja toimenpiteissä avustaminen. 

Yleisimpiä leikkauksia ovat rintasyöpäleikkaukset, tyräleikkaukset ja kilpirauhasleikkaukset. Kaikkiin toimenpiteisiin pääsee mukaan, mutta asia kannattaa varmistaa leikkaavalta kirurgilta. 

Päivä- ja viikko-ohjelma 

Päivittäinen työskentely käsittää osastopotilaiden hoitoa, kierroilla mukana oloa, epikriisien ja reseptien tekemistä, leikkauksissa avustamista ja polikliinisen vastaanoton seuraamista sekä meetingeihin osallistumista. 

Päivä alkaa klo 7.30 osastokierrolla. Leikkaukset ja poliklinikka alkavat klo 8.30. Maanantaisin ja perjantaisin klo 7.30–8.00 on osastolla paperikierto, johon osallistuvat kaikki klinikan lääkärit. Rintasyöpä-MDT pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 13.30–15.00. Kilpirauhas-MDT pidetään kerran kuukaudessa perjantaisin klo 13.30-14.30. Klinikkameetingit pidetään lukukausien aikana perjantaisin klo 8.00-8.45. Myös maanantaisin klo 8-9 pidetään ajoittain kirurgisten alojen yhteismeeting.