Uutinen 16.5.2023

Terveysasemien chat-palvelu laajenee Pirkanmaalla uusiin kuntiin

Akaassa, Kangasalla, Nokialla, Pälkäneellä ja Urjalassa on otettu käyttöön sairaanhoitajan chat-palvelu. Chatissa voit kysyä neuvoa ja ohjeita terveysasemasi vastaanottotoiminnan sairaanhoitajalta samalla tavalla kuin puhelimessakin. Hoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa ohjeita sekä tarvittaessa ohjaa sinut jatkotutkimuksiin tai -hoitoon. Chatissa voit myös uusia reseptejäsi ja kysyä tutkimustuloksiasi. 

Tummaan kauluspaitaan pukeutunut henkilö kirjoittaa kannettavalla tietokoneella ja katsoo hymyillen hänen vieressään seisovaa henkilöä.

Chatissa voit hoitaa terveysasioitasi sairaanhoitajan kanssa turvallisesti vahvasti tunnistautuneena esimerkiksi pankkitunnuksien tai mobiilivarmenteen avulla. Chat ei koske suun terveydenhuoltoa.

Akaan, Kangasalan, Pälkäneen ja Urjalan sairaanhoitajan chat-palvelu on avoinna arkisin ma–pe kello 9–14, Nokialla kello 8–14. Chattiin pääset Pirkanmaan hyvinvointialueen pirha.fi-sivuilta vihreän puhekuplan kautta. Valitse puhekuplasta aukeavasta chat-valikosta ”Terveyspalvelut ja terveysneuvonta”, jonka jälkeen sinut ohjataan kotikuntasi avulla oikeaan chatiin.

Kesäkuun alussa sairaanhoitajan chat-palvelu otetaan käyttöön myös Kuhmoisten, Lempäälän ja Valkeakosken sosiaali- ja terveysasemien vastaanottotoiminnassa. Lisäksi Vesilahden sairaanhoitajan chatin aukioloajat laajenevat ja 1.6.2023 lähtien vesilahtelaiset voivat keskustella chatissa sairaanhoitajan kanssa arkisin kello 9–14.

Sairaanhoitajan hoidon tarpeen arvioinnin chat-palvelu on jo käytössä Pirkkalan, Sastamalan, Vesilahden, Ylöjärven sosiaali- ja terveysasemilla. 

Hoitajan vastaanotto

Sivun kommentit

Sivun kommentit