Readspeaker

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä

Useista @pirha.fi, @coxa.fi, @fimlab.fi ja @sydansairaala.fi -loppuisista sähköpostiosoitteista on lähtenyt keskiviikkona 24.5.2023 tietojenkalasteluviestejä. Viestien vastaanottajina on ollut hyvinvointialueen ja tytäryhtiöiden omaa henkilöstöä, mutta voi olla, että kalasteluviestejä on päätynyt myös yksityishenkilöille ja muihin organisaatioihin.

Uutinen

Liikkeellä olevat huijausviestit näyttävät turvasähköpostilta tai allekirjoituspyynnöltä. Kalasteluviesteissä pyydetään klikkaamaan auki suojattu viesti tai avaamaan allekirjoituspyyntö. Tämän jälkeen avautuu kirjautumissivu, johon pyydetään kirjautumaan Windows-tunnuksilla. Kirjautumistiedot päätyvät tietojenkalastelijalle, koska kyseessä on huijaus. Jos olet saanut tällaisen viestin, poista se välittömästi.

Toimi näin, jos saat huijausviestin

  • Älä klikkaa kuvia, linkkejä tai liitteitä. Poista viesti.
  • Jos olet jo klikannut sähköpostiosoitteessa ollutta linkkiä ja antanut tietosi, vaihda välittömästi Windows-palvelun salasanasi.
  • Jos saat Pirkanmaan hyvinvointialueelta tai sen tytäryhtiöltä allekirjoituspyynnön, joka vaikuttaa aiheelliselta, tarkista viestin aitous esimerkiksi soittamalla lähettäjälle. Älä vastaa viestiin sähköpostilla tai välitä viestiä eteenpäin.