Readspeaker

Muutoksia Tampereen palveluliikenne Palissa – liikkumiseen saa vastedeskin tukea ja apua

Tampereella palveluliikenteen Pali palvelubusseissa toimineiden palveluavustajien tehtävät päättyvät kevään 2024 aikana. Tämän jälkeen apua saa kuljettajalta. Enemmän apua tarvitsevat voivat hakea lakisääteisiä liikkumisen tuen palveluja Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Uutinen

Muutos on osa pirkanmaalaisten asiakkaiden palvelujen yhtenäistämistä sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen sopeuttamistoimia, joista käytiin viime syksyn aikana laajat yhteistoimintaneuvottelut. Avustajien tehtävät lakkautetaan nykymuodossaan vaiheittain kevään 2024 aikana. Osa palveluliikenneavustajista siirtyy vahvistamaan koko Pirkanmaata palvelevaa liikkumisen tuen tiimiä ja osalle tarjotaan muita sopivia tehtäviä.

Ikääntyneet tai vammaiset asiakkaat voivat vastedes saada henkilökohtaisen tarpeensa mukaista apua liikkumiseen, mutta palveluliikenteessä ei enää kevään jälkeen ole yleisiä avustajia. Palveluliikenteen aikatauluihin ja reitteihin voi tulla kevään aikana muutoksia, mutta muuten toiminta jatkuu pääsääntöisesti entiseen tapaan.  Kuljettaja auttaa matkustajia esimerkiksi kyytiin nousemisessa, turvavöiden ja apuvälineiden kiinnittämisessä tai ostosten siirtämisessä autoon ja sieltä pois.

Jos asiakas tarvitsee tätä laajempaa apua, hän saa neuvontaa ja ohjausta Pirkanmaan Kotitorilta tai lähitoreilta. Pirkanmaan Kotitoriin voi ottaa yhteyttä puhelimitse, p. 040 733 3949. Lähitorien yhteystietoja voi kysyä Kotitorista, ja ne löytyvät myös verkosta osoitteesta pirha.fi/lahitorit.

Lähitorit

Palautetta Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnasta voi antaa verkkosivujen palautelomakkeella osoitteessa pirha.fi/palaute ja palveluliikenteen toiminnasta Tuomi Oy:lle osoitteessa tuomi.fi/yhteystiedot/ota-yhteytta/.

Palaute Pirkanmaan hyvinvointialueelle

Tuomi - ota yhteyttä