Readspeaker

Kerro näkemyksesi Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelmista

Ensimmäinen suunnitelma Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluiden verkostosta julkaistiin elokuun lopulla. Syyskuussa pirkanmaalaisilta kysellään näkemyksiä suunnitelmasta eli siitä, missä ja miten hyvinvointialue aikoo tarjota palvelujaan.

Uutinen

Asukkaat voivat kertoa, miten suunnitellut palveluverkoston muutokset vaikuttaisivat heidän arkeensa ja miten suunnitelmia voisi kehittää. Tämä ensimmäisen vaiheen suunnitelma koskee vastaanottopalveluja, työikäisten sosiaalipalveluja ja vuodeosastoja.

Kyselyyn voi vastata 7.-24.9. joko verkkolomakkeella tai täyttämällä paperilomakkeen. Paperilomakkeita on jaossa erityisesti Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysasemilla, lähitoreilla ja sairaaloiden pääauloissa. Linkki kyselyyn ja taustatietoa suunnitelmista on julkaistu sivulla pirha.fi/palveluverkko.

Kyselyn tuloksia käytetään päätöksenteon tukena ja suunnitelmien kehittämisessä.

Seuraavaksi tehdään ehdotuksia ikäihmisten ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen kokonaisuudesta. Kolmannessa vaiheessa keskusteluun ja käsittelyyn tulevat lasten, nuorten ja perheiden palvelujen ja suun terveydenhuollon esitykset. Aluehallitus päättää verkostosta vasta myöhemmin syksyllä.

Suora linkki kyselyyn on survey.lumoa.me/c/pirhanpalvelujenverkosto.