Readspeaker

Hoitotyön päivää vietetään Tays Keskussairaalassa 10.5. –asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista myös verkossa

Jo perinteeksi muodostunut kaikille avoin Hoitotyön päivän tapahtuma järjestetään Tays Keskussairaalassa 10.5.2024 kello 9–14.30. Hoitotyön laatua ja osaamista esiin nostavassa hoitotyön päivässä tapaat sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita ja pääset kuuntelemaan monipuolisia luentoja ajankohtaisista aiheista. Tänä vuonna luentoja on mahdollista seurata myös striimattuna verkossa.

Uutinen
Hoitaja ja potilas vastaanottohuoneessa. Hoitaja katsoo potilasta, joka on selin kameraan.

Hoitotyön päivän luennoilla sukelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotyön asiantuntijoiden johdolla läheisen sairastumisen, palliatiivisen hoidon ja vaikuttavien hoitajavastaanottojen aihepiireihin. Iltapäivän unta käsittelevällä luennolla unilääkäri Henri Tuomilehto avaa kuulijoille unen vaikutusta arkeen ja jaksamiseen. Luentoja on mahdollista seurata paikan päällä Tays Keskussairaalan P-rakennuksen (Palvelutalon) luentotilassa ja striimattuna verkossa. 

Tays Keskussairaalan pääaulaan kootaan yhdistysten, oppilaitosten sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Taysin yksiköiden esittelypisteitä, joissa voit kierrellä luentojen lomassa. Esittelypisteillä on luvassa myös monipuolista toimintaa – esimerkiksi Tampereen ammattikorkeakoulun pisteellä terveysalan opiskelijat mittaavat kävijöiltä verensokeria ja hemoglobiinia. 

Tapahtumassa palkitaan myös Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalvelujen vuoden 2023 hoitotyön tähdet. Hoitotyön tähtiraati on valinnut hoitotyössä ansioituneet hoitotyön tähdet henkilöstön antamien vinkkien joukosta vuosittain vuodesta 2018 asti. Myös hoitotyön tähtien palkitseminen striimataan verkkoon.

–Hoitotyön päivämme on perinteisesti ollut suosittu tapahtuma, ja odotamme tapahtumaan tänäkin vuonna kävijöiksi niin asiakkaitamme, henkilöstöämme kuin kaikkia muitakin hoitotyöstä kiinnostuneita, hoitotyön johtaja Elina Mattila Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalveluista kertoo. 

Tutustu päivän ohjelmaan tarkemmin verkkosivuillamme osoitteessa pirha.fi/hoitotyonpaiva. Sivulta löydät myös luentojen aikataulut ja striimilinkin.