logo

Pirha-chat

Pirha-chat

Pirha-chat

Pirha-chatista löydät robottiasiakaspalvelija Pirbotin sekä kaikki ammattilaischattimme. Pirha-chat aukeaa kaikkien pirha.fi verkkosivujen oikean alakulman vihreästä puhekuplasta. Pirbotin kanssa käydyt keskustelut tallennetaan palvelun kehittämiseksi. Jos jatkat keskustelua ammattilaisen kanssa, palvelu siirtyy tietoturvalliseen ympäristöön.

Pirbotti vastaa Pirha-chatissa ympäri vuorokauden. Se osaa vastata yleisimpiin kysymyksiin ohjaamalla sinua löytämään etsimääsi tietoa tai ohjautumaan oikeaan palveluun. Pirbotti ei voi arvioida avuntarpeen kiireellisyyttä.


Jos Pirbotti ei osaa antaa vastausta kysymykseen, se tarjoaa mahdollisuutta siirtää keskustelun ammattilaisillemme. Ammattilaisemme ovat paikalla palvelusta riippuen yleisimmin arkisin kello 8–16 välillä.

Chat löytyy jokaiselta pirha.fi sivuilta

  • Avaa sivun oikean alalaidan vihreästä puhekuplasta Pirha-chat. Puhelimessa kuvakkeen ilmestymiseen voi mennä muutama sekunti. 
  • Kirjoita nimesi tai nimimerkkisi tekstikenttään. 
  • Klikkaa robotin kuvasta itsesi chattiin.

Voit siirtyä suoraan keskustelemaan ammattilaisen kanssa klikkaamalla kyseistä painiketta tai aloittaa ensin keskustelun Pirbotin kanssa. Pirbotti tarjoaa ammattilaisen kanssa keskustelua aina, kun ei osaa vastata kysymykseesi.

Jos valitset keskustella ammattilaiselle, robotti siirtää sinut eteenpäin. Onnistuneen siirron jälkeen sinulle näkyy jononumero. Kun ammattilainen sulkee vastaanoton, saat vielä palautekyselyn. Kehitämme chat-palveluita palautteen perusteella, joten toivomme, että jätät meille palautetta.

Pirha-chat haitari

Nopeasti yhteys ammattilaiseen chatin kautta

Tutustu mitä ammattilaisia löydät chatista. Alla on sama chat-palveluvalikko, jonka löydät vihreästä puhekuplaikonista.

Yhteystiedot, avoinna arkisin kello 8-16

Vastaamme yhteystietokyselyihin, joiden vastaukset ovat löydettävissä palvelutietovarannosta, eli Pirhan julkisten sivujen kautta.

Terveysasema ja terveysneuvonta valikossa voit valita haluatko keskustella oman asiointikuntasi terveysaseman vai kaikille pirkanmaalaisille avoimen Pirkanmaan terveysneuvonnan ammattilaisen kanssa.​​​

Terveysasemien chat

Valitsemalla oman asiointikunnan terveysaseman chatin, sinulta kysytään vielä asiointikuntaa ohjautuaksesi keskutelussa oikein. Tamperelaisia auttaa toistaiseksi Pirkanmaan terveysneuvonnan chat. Parkano-Kihniö alueen asukkaita palvelee Kolmostien Terveys. Mänttä-Vilppula-Juupajoen alueen asukkaita palvelee Mäntänvuoren Terveys Oy. Virrat-Ruovesi alueen asukkaita palvelee Keiturin Sote.

  • Terveysasemien chatissa keskustellaan oman asiointikunnan terveysaseman sairaanhoitajan kanssa. Chatissa saa yleistä hoidon tarpeen arviointia ja asiointikuntakohtaisissa chateissa voi lisäksi hoitaa omia ajanvarauksia, terveysasioita, tutkimustulosten kyselyitä ja reseptien uusintoja. Terveysasemien chatit ovat avoinna ma-to klo 8-16 ja pe sekä aattopäivät klo 8-15. (Poislukien Sastamala / Punkalaidun, avoinna joka päivä kello 8-19)

Pirkanmaan terveysneuvonnan chat, avoinna arkisin kello 8-18

Pirkanmaan terveysneuvonta palvelee kaikkia pirkanmaalaisia antaen terveysasioihin ohjausta ja neuvontaa ja hoidon tarpeesi voidaan arvioida. Lisäksi:

  • Kiirevastaanotto, kun asiointikunta on Tampere.
  • Kämmenniemessä asioivien ajanvarauspalvelut.

Neuvolachat avoinna arkisin kello 10-12

  • Palvelee kaikkia Pirkanmaan hyvinvointialueen neuvola-asiakkaita odotus- ja vauva-ajan sekä lapsiperhearjen kysymyksissä. Chatissa voi keskustella neuvolan terveydenhoitajan kanssa.

Kangasalan ehkischat torstaisin kello 13-15

  • Ehkäisyneuvola palvelee Kangasala ja Pälkäne alueella seuraavissa asioissa: raskauden ehkäisy ja seuranta, ehkäisyvalmisteen vaihto, ehkäisyvalmisteen reseptin uusinta, alle 25-vuotiaille tarkoitettuun maksuttomaan ehkäisyyn siirtyminen, muu ehkäisyyn liittyvä jatkoasiointi
  • Muut kunnat: saat lisätietoja Raskauden ehkäisy ja perhesuunnittelu -sivuilta

Pyydä apua perheille -chat on avoinna ma, ke ja pe klo 10-12

Pyydä apua perheille -chatista saat tukea perheesi tilanteeseen liittyvissä kysymyksissä tai, jos sinulla on huolta lapsesta, puolisosta tai toisesta aikuisesta. Chatissa voit keskustella esimerkiksi vanhemmuuden tai parisuhteen haasteisiin liittyen ja saat tukea esimerkiksi myös ero- tai huoltajuuskysymyksissä. Chat on reaaliaikainen yhteydenottokanava ja vaihtoehto lapsiperheiden Pyydä apua -lomakkeen täyttämiselle. Chatissa voit keskustella lapsiperheiden asiakasohjaajan kanssa.

Pirkanmaan Kotitorin chat, arkisin kello 8-16.30

Pirkanmaan Kotitorilta saa ohjausta ja neuvontaa sekä ikääntyneille ja vammaisille henkilöille että mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville. Palvelu on tarkoitettu myös läheisille.

Kotitorilta saa myös Pirkanmaan hyvinvointialueen lapsiperhepalveluiden neuvontaa sekä esimerkiksi ohjausta yksityisten palveluntuottajien sekä järjestö- ja seurakuntien palveluihin liittyen. 

Chatissa voit keskustella Kotitorin palveluohjaajan kanssa.

Pirkanmaan Kotitorin chat, arkisin kello 8-16.30

Pirkanmaan Kotitorilta saa ohjausta ja neuvontaa sekä ikääntyneille ja vammaisille henkilöille että mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville. Palvelu on tarkoitettu myös läheisille.

Kotitorilta saa myös Pirkanmaan hyvinvointialueen lapsiperhepalveluiden neuvontaa sekä esimerkiksi ohjausta yksityisten palveluntuottajien sekä järjestö- ja seurakuntien palveluihin liittyen. 

Chatissa voit keskustella Kotitorin palveluohjaajan kanssa.

Chat on tarkoitettu lapsen äkilliseen infektiotaudin, vatsataudin ja rokkotaudin hoidon tarpeen arvioon. Arvion perusteella terveydenhoitaja voi tarvittaessa kirjoittaa selvityksen työnantajalle lapsen sairaudesta.  Lapsen tulee olla mukana tapaamisella

Akaa, Urjala, avoinna arkisin kello 9.30-10.30

Lempäälä, avoinna arkisin kello 10.30-11

Aikuissosiaalityön neuvonta, avoinna ma, ti, to ja pe kello 12-14

Sosiaalipalveluijen neuvonta ohjaa aikuisia tamperelaisia, jotka tarvitsevat tietoa sosiaalipalveluista, etuuksista tai tarvitsevat palveluohjausta. Sosiaalipalvelujen neuvonssa palvelevat sosiaaalihuollon ammattihenkilöt.

Sosiaalialan ammattilaisen kanssa voi keskustella ja etsiä yhdessä ratkaisuja elämässä ilmenneiden ongelmien selvittämiseksi. Asukas saa lisätietoja palvleuista, niiden saamisen ehdoista sekä tukea palveluiden ja etuuksien hakemiseen ja käyttöön. Apua voi saada esimerkiksi täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemiseen.