Murupolku

Readspeaker

Tukea digipalvelujen ja -laitteiden käyttöön - otsikko

Tukea digipalvelujen ja -laitteiden käyttöön

Tukea digipalvelujen ja -laitteiden käyttöön - eri toimijat - nosto

Tukea tietoteknisiin kysymyksiin on tarjolla eri toimijoilta

Pirkanmaalla kirjastot tarjoavat digiohjausta kirjaston digitaalisiin palveluihin ja mahdollisesti myös muihin digipalveluihin. Kysythän tarkemmin oman alueesi kirjastosta heidän palvelutarjonnastaan.

Mukanetti tarjoa ikäihmisille tukea tietoteknisissä kysymyksissä. Tukea on saatavilla lähiopastuksena ajanvarauksella sekä avoimin ovin Tampereen toimipisteessä. Lisäksi tukea voi saada etäopastuksella puhelimitse.

SeniorSurf tarjoaa digiopastusta ikäihmisille. Sivuilta löydät etäopastusmahdollisuuden, opastuskartasta digiopastuksen tuottajat koko Suomen alueella, materiaalipankin itseopiskelun ja digiopastusten tueksi. SeniorSurf-verkosto tarjoaa ikääntyneille vertaistukea ja yhdessä uuden oppimisen mahdollisuuksia. 

Näkövammaisten liiton digineuvonta opastaa tieto- ja viestintätekniikan ja näkövammaisten tiedonsaantipalveluiden käytössä.

Digituki auttaa pirkanmaalaisia näkövammaisia puhelimiin, tietokoneisiin, tietokoneen oheislaitteisiin ja ohjelmistoihin liittyvissä ongelmissa. Lisäksi saat tukea digitaalisiin palveluihin ja muihin näkövammaisen tietoteknisiin haasteisiin.

Tukea digipalvelujen ja -laitteiden käyttöön - Kela - nosto

Asiointi Kelan kanssa

Kelan digituki antaa tukea Kela-asioiden hoitamiseen verkossa. Digituki on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat hoitaa Kela-asiointiaan omatoimisesti. Digitukea saa puhelimitse ja paikan päällä palvelupisteellä.

Kelan etäpalvelupiste löytyy monelta Pirkanmaan lähitorilta. Henkilökunta avaa tietokoneella kuva- ja ääniyhteyden Kelaan, jolloin voit keskustella Kelan palveluasiantuntijan kanssa. Tarkista kelan sivuilta, missä on sinun asuinkuntasi lähin asiointipiste.

Tukea digipalvelujen ja -laitteiden käyttöön - Pirha - nosto

Pirkanmaan hyvinvointialueen OmaPirha-palvelun kautta pääset oman asuinkuntasi digitaalisiin asiointipalveluihin. Asiointikuntasi mukaan voit muun muassa tehdä ajanvarauksia ja täyttää yhteydenotto- ja esitietolomakkeita. Palvelu on tarkoitettu kiireetöntä asiointia varten.

Osa Pirkanmaan hyvinvointialueen digitaalisista palveluista mahdollistaa asioinnin toisen henkilön puolesta.