Readspeaker

Vammaisten asumispalvelut

Vammaisten asumispalvelut

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Vammaisille henkilöille järjestetään ympärivuorokautista palveluasumista, asumisen tukea kotiin ja asumiskokeilua.

  • Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa saat ohjausta ja apua kaikkina vuorokauden aikoina
  • Asumisen tukea saat esimerkiksi henkilökohtaisen avun, asumisen tuen työntekijöiden, sosiaalihuoltolain mukaisen kotipalvelun tai kotihoidon avulla. Näitä palveluja on mahdollista myös yhdistellä sinulle sopivalla tavalla
  • Asumiskokeilu on tarkoitettu sinulle, jos olet vasta vammautunut, itsenäistyvä nuori tai laitoshoidosta siirtyvä henkilö. Asumiskokeilu jaksoon sisältyy jatkoasumispaikan selvittely mahdollisine tutustumiskäynteineen. Asumiskokeilu jakso toteutetaan sinun henkilökohtaiseen käyttöösi varatussa esteettömässä asunnossa

Toimi näin

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa vammaispalveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä palveluneuvontaan puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa.

Jos olet jo palveluiden piirissä, voit olla yhteydessä sähköpostitse asuinkuntasi vammaispalveluihin. Sähköpostiosoitteen löydät vammaispalvelujen toimistojen yhteystiedoista.

Asumispalvelujen tarve ja asiakkaalle sopiva asumismuoto arvioidaan asiakkaan ja hänen edustajansa luvalla vammaispalvelujen SAS-työryhmässä (Selvitä-Arvioi-Sijoita-työryhmä). SAS-työryhmä arvioi oikeuden vammaispalvelujen asumispalveluun sekä päättää mitä vammaispalvelujen asumispalvelua tarjotaan.

Täytä tulostettava hakemus ja varallisuuden selvittäminen asumispalveluja varten.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Voit olla oikeutettu asumispalveluihin, mikäli et vammasi vuoksi selviydy itsenäisesti ja tarvitset apua arjessa selviytymiseen.

Asumispalveluja ei ole kuitenkaan tarkoitettu tilanteeseen, jossa sinulla on laitoshoidon tarve. Toiveesi ja palvelutarpeesi selvitetään yhdessä vammaispalvelun ammattihenkilön kanssa.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksuton.

Asumispalveluissa asunnosta, ruokailusta ja ylläpidosta peritään maksu.

Pesäpuu, Lempäälä - nosto

Palveluneuvonta - numero+ linkki - nosto

Palveluneuvonta

Ole yhteydessä

Puhelimitse: 040 733 3949

Tule paikan päälle: Frenckellinaukio 2 B, 33101 Tampere