Readspeaker

Valikkonäyttö

Lasten sosiaalipediatria

Lasten sosiaalipediatria

Lasten sosiaalipediatria

Lasten sosiaalipediatriassa tutkimme ja hoidamme pääsääntöisesti 0–7-vuotiaita lapsipotilaita, joiden terveys, kasvu tai kehitys vaativat erityistä seurantaa kasvuympäristön haasteiden vuoksi. Tavoitteena on ennaltaehkäistä ja vähentää kasvuympäristön haitallisia vaikutuksia tukien lapsen suotuisaa kasvua ja kehitystä yhteistyössä perheen kanssa.

Sosiaalipediatrian poliklinikalla työskentelee moniammatillinen tiimi. Lastentautien erikoislääkäri ja sairaanhoitaja toimivat työparina. Vastaanotolla voi olla mukana myös fysioterapeutti ja sosiaalityöntekijä.

Seurantaan tullaan lääkärin lähetteellä tai sosiaalityöntekijän ilmoituksella. Poliklinikan sairaanhoitaja antaa tarvittaessa puhelimitse toimintaohjeet lomakkeen täyttämisestä ja lähettämisestä sosiaalityöntekijälle.

Poliklinikalle voi tulla myös kiireelliseen sijoitukseen liittyvää lääkärintarkastusta varten. Sijoitukseen liittyvä lääkärintarkastus pyritään tekemään kahden viikon kuluessa. Poliklinikka toimii tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin.

Lasten sosiaalipediatria - hoitoyksiköt