Readspeaker

Turvakodit

Turvakodit

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Turvakoti on kodinomainen paikka, jossa saat suojan väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Turvakodit tarjoavat sinulle välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää tukea, neuvontaa ja ohjausta. Turvakodissa on henkilöstöä ympäri vuorokauden.

Voit viipyä turvakodissa kriisitilanteen edellyttämän ajan, yleensä muutamasta päivästä pariin kuukauteen. Henkisen tuen ja keskusteluavun lisäksi saat turvakodista apua käytännön asioiden, kuten asumisen tai lähestymiskiellon, järjestämiseen. Apua on tarjolla myös väkivallan tekijälle.

Toimi näin

Voit saapua turvakotiin minä tahansa vuorokauden aikana.

Voit saapua turvakotiin perheesi kanssa tai yksin. Iälläsi tai sukupuolellasi ei ole merkitystä, kun hakeudut turvakotiin. Jos koet tarpeelliseksi tai haluat, voit asioida turvakodissa nimettömänä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Turvakoteihin voit saapua asiakkaaksi myös viranomaispalvelujen sekä terveys- ja sosiaalipalvelujen kautta. Palvelua tarjotaan ensisijaisesti lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille henkilöille ja perheille.

Turvakodit ovat saatavilla asuinpaikastasi riippumatta ja ne ovat sinulle maksuttomia.

Maksaako palvelu?

Palvelu on maksuton.

Pirha 2.0 PTV Kuntavalinta Widget

Hae paikkakunnan mukaan

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Löydä lisätietoa verkosta

Kun valitset paikkakunnan, näet mistä löydät lisätietoa.

Nettiturvakoti.fi

Nettiturvakoti.fi -sivusto tarjoaa väkivallan eri osapuolille, kokijoille, tekijöille, lapsille ja nuorille sekä huolestuneille läheisille tietoa väkivaltailmiöstä, avun hakemisesta, selviytymisestä sekä auttavista tahoista. Sivustolta löytyy artikkeleita sekä erilaisia testejä ja tehtäviä oman tilanteen selvittämiseksi. Sivustolta löytyy myös Apua väkivaltaa chat ja Lasten ja nuorten chat, joissa voi keskustella lähisuhdeväkivallasta työntekijän kanssa.

Turvakotien yhteystiedot

Turvakotien yhteystiedot on listattu tällä sivulla alueittain.

Tuloksia ei löytynyt.